Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Домашни любимци Хранителни режими Отслабване Археология
Автор: plushok Категория: Лайфстайл
Прочетен: 465757 Постинги: 82 Коментари: 603
Постинги в блога от Март, 2012 г.
Дали е открита "живата" вода? Може би вече има с какво да се подмладим?
Не е новина. Бившите "първи" са се хранили със зеленчуци, отглеждани не в обикновена почва, а в наситнен на прах зеолит - те това са били истински био зеленчуци.
Не напразно се казва, че именно Родопите са люлката на човешкото познание, че са планина заредена с необикновена енергия. Там е била погребана египетската богинята котка. Там е открито и най-голямото светилище на древните траки. Там са открити и "пещери", от които водят тунели дълбоко в недрата на планината.
Много легенди, много неизказани и неразкрити неща има в Родопите.
Дали и изворът на младостта се намира точно там?


Хората в Източните Родопи, където са изнесени най-вредните минни производства, засега ги спасява само чудодейният бял камък, който специалисти наричат още клиноптилолит. Доскоро се смяташе, че високата консумация на кисело мляко в комбинация с чистия въздух е разковничето на родопското дълголетие. Това обаче се оказва мит, тъй като приемът на млечния продукт в другите краища на страната не е по-малък. Минералози разкриват, че тайната на родопското здраве всъщност се крие в този чудотворен минерал с бял цвят, през чиито пластове минава питейната вода. В недрата тя се йонизира и придобива свойствата на живата вода - да лекува и да подмладява организма, като извлича от него токсините и тежките метали като с магическа пръчка.

Сламка при Апокалипсис

Геоложките проучвания също са категорични - най-голямото находище на клиноптилолит се намира именно в Източните Родопи. Най-старите залежи са в Австралия, но българските са в пъти по-качествени и възлизат на 10 млрд. тона. Ако се сбъднат апокалиптичните сценарии за екологична катастрофа или ядрена война в съвсем близко бъдеще, чудотворният минерал ще се окаже по-ценен от златото и оловно-цинковите руди, чийто добив вече замърсява родопския край.

Разсекретени архиви наскоро разкриха, че след аварията в Чернобил през 1986 г. първата работа на братушките била да обеззаразят периметъра именно със зеолит на прах.
Камъкът на младостта, оставен в бутилка с вода, я зарежда с такава сила, че да улови шлаките от тялото ни и да ги изведе на мига чрез отделителната система. Дори радиоактвните елементи цезий 134, цезий 137 и стронций 90 зеолитът прихваща и извежда от организма.

Молекулно сито

Химическият анализ показва, че зеолитът е съставен от алуминий, силиций и кислород - нищо особено дотук. Погледнат под микроскоп обаче, се вижда, че неговата структура прилича на пчелна пита. Някои изследователи я сравняват с молекулно сито, което улавя душманите на човешкия организъм. Как става магията? Повърхността на зеолита е заредена с отрицателно електричество. Това дава възможност на камъка да привлича и да задържа катйони от средата, в която се намира, и от своя страна да отделя други. Така клиноптилолитът се бори с най-големите замърсители в природата - мед, цинк, олово, въглероден и серен двуокис, които също са катйони.

В резултат на своите свойства минералът лекува и предпазва от редица заболявания. Действа като еликсир за сърдечносъдовата система, регулира кръвното налягане, лекува стомашно-чревни разстройства, гастрит, язва, диабет, ракови заболявания, действа благоприятно на нервната система. Най-бързият ефект след прием на вода, йонизирана с клиноптилолит, се наблюдава с изчезване на безсънието, потенето и регулиране на кръвното налагане и кръвната захар.

Посветени медици го прилагат като помощнa терапия при хепатит, тумор, цироза на черния дроб и мононуклеоза. "За три месеца опъва кожата и премахва целулита", не могат да се начудят и немски професори, правили тестове с камъка на младостта.

Вади тумори

Изследвания от медицинския екип на проф. Пенка Благоева от Националния онкологичен център в София потвърждават, че зеолитът помага и при рак. 69-годишен мъж от Силистра след 6 месеца употреба на вода, йонизирана с клиноптилолит, разнася навсякъде из България две рентгенови снимки. Втората от тях е без карцинома.

А ето ги и тях:

image

image

image














Защо ли е крито до сега?
Какъв ужас за фармакологичните компании ..... хората са здрави и млади .... без тях.



От: http://svejo.net/1435101-rodopski-kamak-podmladyava-s-25-godini

Категория: Лайфстайл
Прочетен: 3454 Коментари: 5 Гласове: 7
В този ден - денят на светлия празник за страната ни - 3 март, Ви каня на една малка разходка из красотите на Родината ни. Нека в този свят за всеки българин ден си припомним, че живеем в едно райско кътче от света, което трябва да пазим, обичаме и съхраняваме.


1
. Седемте рилски езера:

image

Езерата са едно от най-красивите места в България. Разположени са  стъпаловидно в голям циркус по северния склон на връх Дамка (северозападна Рила), между 2100 и 2500 м. надморска височина. Отделните езера са свързани с малки поточета и при преминаването на водата през тях са образувани малки водоскоци и водопади.
Името на всяко от тях е свързано с характерните външни особености на даденото езеро.

2. Ждрелото на река Ерма:


image

Дължината му е около 100 м., а ширината му в най-тясната си част е около 5 м. От двете му страни се издигат отвесните скали на върховете Жилав камък (на юг) и Църквището (на север). Височината на тези куполовидни скални масиви е около 150-200 м – популярно предизвикателство сред алпинистите.

3. Резерват "Срабърна":

image


Разположен е край село Сребърна, на 18 км. западно от гр. Силистра и на 2 км. от река Дунав.
Там се намира и главното миграционно трасе на прелетните птици между Европа и Африка. Видовете представляващи най-голям интерес са Kъдроглавия пеликан, Бялата чапла, Нощната чапла, Червената чапла, Блестящия ибис, Белия лопатар. Местността е обявена за резерват през 1948 г.

4. Водопадът "Скакля":

image

Това е най-високият непостоянен водопад в България с височина от 142 метра, който се шири сред непрестъпни и страховити скали. Изглежда толкова внушителен, че чак имаме чувството, че ще докосне небето. През горещият летен сезон водната маса, която се стича по отвесния и назъбен терен намалява значително и Скакля почти пресъхва.

5. Крушунските водопади:

image Крушинските водопади се намират в близост до село Крушуна,  на около 190 км. от София.Те се състоят от многобройни карстови тераси, а неспиращия поток от водна маса е оформила безброй малки скални прагове и неравности, покрити с гъст мъх. Така се е образува една огромна феерия от милиони водни капчици, които се разпръскват из въздуха. Навсякъде е осеяно с малки езерца и басейнчета, които са Невеятно бистри и чисти. В най-високата си част водопадът се спука от 20 метра височина и от там се разделя на множество по-малки ручейчета и поточета.
Това го прави най-високата варовикова водна каскада у нас.

6.  Христовския водопад:

image

 
В непосредствена близост до град Елена, водещ началото си от прохладните води на река Мийковска, е разположен живописният Христовски водопад, който е едно от най-приказните и тихи кътчета в България. Без да е много висок, само около 9 метра, но пенящата се вода образува изумително шоу от многобройни танцуващи водни капчици в невероятна цветова гама.
Неустоимо място за любителите на скалното катерене.

7. Резерват "Ропотамо":

image

Разположен е на близо 50 км. от гр. Бургас, в южна посока и заема просторни местности, ширещи се по протежение на река Ропотамо. Там се срещат изключително голямо разнообразие на уникални растителни и дървесни видове, някои от които са включени в списъка на Червена книга на страната ни.

8. Резерватът "Силкосия":

image

Защитената територия на парка се простира в Странджа планина и се извисява на надморска височина между 100 и 250 метра. В резервата има голямо разнообразие на растения – установени са около 260 вида висши растения, 14 дървесни и множество видове тревисти растения и храсти. Някои от тях могат да се наблюдават само тук, а други са типични за далечни географски райони, което е доста интригуващ факт за повечето учени.

9. Ждрело Вратцата:

image

 
Намира се в  югозападната част на град Враца, парк "Врачански балкан". Проходът се простира на площ от 2 хектара и изцяло се състои от страховити скали, които обаче притежават свое очарование и прелест. А точно под тях минават ледените води на река Лева. В най-високата си част, отвесните и назъбени скалите достигат до над 400 метра височина, което превръща ждрелото в най-високото на Балканския полуостров.

10. Божият мост:

image

Божият мост е красив карстов феномен. Номира се на 15 км. северно от Враца. Състои от огромни каменни сводове и дебели и мощни колони, оформящи обширни зали, в които навлиза слънчева светлина. Той има височина към 20 метра и е широк около 25 метра. Точно под него се намира един истински лабиринт от малки пещери, чиято общо дължина е 100 метра.
В миналото е представлявал всъщност пещера, но под въздействието на природните сили високите й тавани се срутват частично.

Честит 3 март на всички съблогъри с пожелание за нови творчески постижения.


Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6163 Коментари: 6 Гласове: 8
Последна промяна: 03.03.2012 15:24
Търсене

За този блог
Автор: plushok
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 465757
Постинги: 82
Коментари: 603
Гласове: 1198
Календар
«  Март, 2012  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031