Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Домашни любимци Хранителни режими Отслабване Археология
Автор: plushok Категория: Лайфстайл
Прочетен: 465771 Постинги: 82 Коментари: 603
Постинги в блога от Февруари, 2014 г.

Дипломация? Добри взаимоотношения? Възпитание?

Какво е това? Какво значи точно?

Да се усмихваш когато не ти пука? Да си любезен когато не понасяш човека срещу теб? Да търпиш шеги и шум когато те боли глава или имаш работа?

Какво е колектив? Какви трябва да взаимоотношенията в един колектив?

За работата: трябва да работите заедно за благото на работодателя, за изпълнението на определена задача. Но до къде се простира това взаимоотношения? До входната врата?

Трудни въпроси, въпреки че на повечето ще му се сторят естествени, дори безсмислени.

Повечето хора не могат да търпят 90% от хората, с които им се налага да контактуват в службата, съседите от входа, приятели и приятели на приятели …. Проблемът е, че се налага да търпят съответните колеги. Друг проблем е, че голям процент от шефовете са парашутисти (визирам държавни или общински фирми). Та именно тези парашутисти, на който им е вменено да контролират работата на останалите – нямат представа от естеството на самата работата. Не са запознати с работата от началното ниво, за да познават естеството й,  проблемите при изпълнението й, времето необходимо за изпълнението й  ….  Не на последно място идва проблемът – ако проявявате самоинициатива или, не дай Боже, коментар или критика по съществото на работата – имат правата да ви „резнат“. Не защо не си вършите работата, а защото не се подмазвате.

Вие се превръщате в „конфликтна“ личност. Това, че конфликтът ви е само към определен дребен шеф – е, това е друга работа. Важен е докладът именно на тази дребна личност за вашата работа, тъй като дребния шеф е в роднински връзки с по-едрите шефове.

На мен подобно държание и отношение събужда инстинктите ми на бяла акула. А когато те се събудят започвам да хапя.

Има хора, които са по-продуктивни като самостоятелна единица, а не са за колективната работа. Факт, известен от десетилетия, но не и в родната ни Татковина.

Сигурно мразите да се усмихвате когато не ви се усмихва. Мразите да правите празни комплименти само защото шефът/шефката са си купили нова чанта или друга не интересуваща ви глупост.

Защо все повече се разраства тази неискреност сред хората? До някъде се опитвам да разбера – пазят си хляба работните единици. Пазят си с труд завоюваните позиции. Пазят си мижавите или не толкова мижави служебни достижения.

Защо трябва да сме тактични, дипломатични и усмихнати в службата? Не за да върви работата по-добре, а за да бъдем приети в стадото на равни начала. Защото скрити в колективния труд няма да носим индивидуална отговорност, а ще се крием зад сянката на стадото.

За това и стадото много внимава да се държи плътно единица до единица. По-високата глава се вижда и съответно санкционира.

И после се чудим защо не вървят нещата в държавата. Защо сме единствената бивша соцдържава с почти четвъртвековен преходен период.


Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2923 Коментари: 4 Гласове: 9
Творенията на природата са много по-красиви и уникални от повечето сътворени от човешката ръка. Представям ви да разгледате и прочетете за десетте най-интересни, изцяло природни геоложки формации, в които няма никаква човешка намеса.

Пещерата на кристалите – Мексико
image

Размерите на някои от кристалите в тази пещера са огромни – достигат височината на къща! Темповете с които растат са изключително бавни. Според учените за формирането им са били нужни милиони години.

Окото на Сахара – Мавритания
Този красив природен феномен се намира сред пясъците на Сахара.

image

Има различни предположения как природата е създала тази уникална структура. Едно от тях било, че това всъщност е древен кратер, който се е образувал от падането на метеорит. Това предпоожение обаче било отхвърлено – липсвала разтопената скала, която е характерна за такъв удар.

Повечето учени са на мнение, че въпреки правилната си форма, това място се е образувало в продължение на хиляди години, подпомагано от химични и физични реакции, както и от ерозията.

Според други пък, тук са замесени извънземни пришълци. Действително погледната от Космоса, тази структура изглежда като човешко око, в което могат да се видят дори дребни детайли като ириса и зеницата.
 

Пътят на великаните – Ирландия

image

Така нареченият път на великаните е съставен от 4000 вулканични стълба. Те са с толкова правилна форма, че изглеждат сякаш са дело на хората.

Пълзящите камъни, Долината на смъртта

 

image

Състезателната писта (Racetrack Playa) е езеро, което се намира в Долината на смъртта в източната част на Калифорния, на около 3 часа път от Лос Анджелис. Това е най-горещото място на Земята. В южната част на долината се намира пресъхнало езеро, в което сякаш камъните се движат от самосебе си. През последните години този феномен е наблюдаван стотици пъти. Тежки камъни с размери на футболни топки се движат в различни посоки, оставяйки ясни следи.  Скороста им е около половин миля за час, а браздите оставащи след тях се запазват с години.
Учени от цял свят изследват този феномен вече 50 години. Засега чудото няма логично обяснение.


Кулите на планината Еребус – Антарктида


  image

Хилядите ледените кули, които бълват пара са разположени върху действащ вулкан, който се извисява на 3000 метра височина.

Естественият ядрен реактор – Габон

image

Това е естествен, самосъздал се ядреан реактор, който е на възраст 2 милиарда години. Той функционира благодарение на урановото си гориво.

Светът на ледените гиганти – Австрия

image

Река Залцах е прокопала проходи в Алпите, създавайки най-голямата ледена пещера в света.

Тротоарните павета – Тазмания

image

Това са природни формирования, които изглеждат като павета, създадени и подредени от човешка ръка. Предполагаемата им възраст е 60 милиона години.

Памуккале – Турция

image

Преводът на „Памуккале“ от турски е Памучният замък. Това са красиви тераси, които са се образували от минарални и варовикови отлагания.

Пещерата Фингал – Шотландия

image

Тази пещера се намира на остров Стафа. Морските вълни, които разбивайки се тук са изваяли пещерата, придавайки й причудливи форми.


От: http://svetovnizagadki.com/10-naj-interesni-geolojki-formacii/        
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 3321 Коментари: 4 Гласове: 4
Последна промяна: 02.02.2014 11:43
Търсене

За този блог
Автор: plushok
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 465771
Постинги: 82
Коментари: 603
Гласове: 1198
Календар
«  Февруари, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728