Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2011 13:30 - Българите са неспособни да създадат работеща държава.
Автор: plushok Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 47434 Коментари: 106 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Съвсем  случайно попаднах на това интервю, което ми направи силно впечатление. Може и да сте го видяли вече. Може и да не сте. Затова го предлагам на вниманието ви.

„Българите са неспособни да създадат работеща държава.“ – едно интервю на холандския премиер Марк Рюте
Интервюто е дадено за Българското Национално Радио, коментарите и анализите оставяме на читателите:

“ – Г-н премиер, защо вашата държава упорито се противопоставя на приемането ни в Шенгенското пространство? Не мислите ли, че преигравате с това си ваше решение след като всички останали са готови на компромисен вариант? Дори и Финландия промени позицията си, а вие се дърпате, както бихме казали по български – „като магаре на мост“.

- Оттговорът и преди и сега е един и същ. Вашата държава е пропита от корупция, съдебната ви система не работи, престъпниците се чувстват комфортно и безнаказано, живеят на свобода и дори парадират с престъпния си статус.

- Но ние сме изпълнили техническите критерии, това нищо ли не означава?

- Техническите критерии във вашият случай са без значение, дори и да ги презипълните. Зад всяка техника стоят хора и когато тези хора са готови да престъпят закона в името на собственото си облагодетелстване , качеството на техниката се обезмисля. Това е все едно на най-строгият затвор да сложите за пазачи престъпници, ефекта ще е същият, като при вас – никакъв.

- Добре, но къде виждате причината за това състояние на нещата и как смятате, че то може да се промени? Какъв съвет бихте дали на българското правителство?

- Съмнявам се, че бих могъл да дам какъвто и да е съвет на вашите управници, тъй като те са част от проблема, а не част от решението му. Всички вие, българските граждани, знаете за записите на които се чува как вашият премиер прекратява проверка на митниците, а скоро след като тези записи станаха публично достояние, човекът в чиито интерес бе спряна проверката удобно почина. Такива случайности са рядкост и предизвикват огромно недоверие сред политиците в нашата държава. Освен това, аз обичам да се разхождам инкогнито и докато го правех във вашата столица, поне пет пъти ми бяха предлагани контрабанди цигари съвсем открито, без притеснение. Къде ви е полицията, как се борите с контрабандата? По-скоро ми се струва, че я закриляте и толерирате.

Що се отнася до причината, то тя е в неспособността ви да създадете работеща държава, устойчива държава, правова държава. Всичко това зависи не толкова от политиците, колкото от обществото. То е което търпи, толерира и издига на власт престъпници и продажници. Не е случайно, че по-голямата част от историята си, сте прекарали под робство, явно имате проблем в изграждането на силна и стабилна държава. Историята ви сочи, че вие винаги сте се деляли, независимо , че сте сложили на парламента си девиза „Съединението прави силата“. На фона на случващото се в тази сграда и в държавата ви вобще този девиз стои гротескно.

Вие българите се обединявате само когато има перспектива за келепир. Къде другаде в световен мащаб сте били свидетели комунисти и монархисти да управляват заедно, че на всичкото отгоре и в коалиция с етническа партия, която претендира, че електората и е бил репресиран от същите тези комунисти, истинско безумие, но това се случи в България именно в името на облагата.
Но да оставим политиците и да погледнем обикновеният българин, българското общество което би трябвало да бъде коректив и да реагира остро на всеки опит да бъдат нарушени законите на страната и правата на гражданите, какво прави то, къде е то? Аз го виждам по масите, пред телевизорите, в кафенетата и увеселителните заведения, апатично наблюдаващо какво се случва с държавата в която живее. Направо потресаваща е разликата между вас и съседна Гърция, докато там обществото е особенно активно, да не кажа хиперактивно по отношение защитата на правата и свободите си и по площадите можете да видите десетки хиляди активни граждани отстояващи своята позиция, то тука в България, ако на едно място се съберат 50 човека с дадени искания това се счита за небивал успех.

- Нима ни давате за пример съседна Гърция, докато цяла Европа се тресе заради тяхната политика?

- Давам ви за пример тяхното общество. Думата политик идва от гръцки и означава общественик, човек активно ангажиран с обществените дела, човек имащ позиция и отстояващ я. От гръцки идва и думата идиот, която значи човек интересуващ се само от себе си. В този смисъл докато гръцкото общество е общество от общественици, то българското е общество от идиоти, идиоти до най-високо държавно ниво. Политиците ви са идиоти.
Искам да уточня, че аз не оправдавам гърците за техните действия, порсто ви сравнявам като съседни държави. Да вземем и друго, когато човек влезе в Гърция вижда една добре уредена държава, едни усмихнати, енергични и смели хора. Когато влезе в България, вижда една мизерия и едни болни, бедни и страхливи хора. Вярно е, че Гърция е задлъжняла с милиарди, но тези милиарди, една голяма част от тях, може да се видят къде са отишли, докато в България отпусканите средства от Европейският съюз се заграбват и разпределят под масата между наши и ваши, така че до отделният гражданин не достига и цент. А дори има случаи, когато усвояването на тези пари е блокирано от вътрешнополитически междуособици, както между отделните партии, така и в самите партии. Вие сте способни да провалите даден проект, ако не участвате в него, само и само да не би този до вас да стане малко по-богат. Погледнете колко от средствата отпускани по европейски програми са усвоени, колко са изгубени безвъзвратно и колко има вероятност да изгубите поради некомпетентност, завист и алчност. Вашите политици се държат като пазванти и вместо да улеснят достъпа до европейски средства на гражданите, вместо да им помагат и напътстват в усвояването им, те ги блокират с някакви сложни и неясни процедури, докато междувременно кроят планове как самите те да ги прилапат и разпределят между приятелските си кръгове. Направо трагикомично беше да наблюдавам, как висшият клир на българската православна църква целува ръка на вашият премиер, за отпуснатите милиони на църквата по програмата за развитие на селските райони. Как църквата ще ги развие тези села, като им облагороди гробищата ли? Или парите ще потънат в черните дрехи на избрани духовници? Това е една пародия на фона на скоростното обезлюдяване на селските райони в България, но само това ли е? Ами ставащото с БДЖ? - Добре, какво да направим, как българинът да стане активен гражданин? Може би, чрез културата и образованието?

- Ще бъда прям, Вие нямате шанс, България няма шанс. За каква култура говорим, за какво образование, когато неграмотността сред подрастващото население се увеличава главоломно, когато младежта ви, доколкото я имате се е отдала на алкохол, наркотици и разврат, като това се стимулира и от управниците. Та наскоро и вашият министър на образованието покани чуждестранните студенти да учат в България, като им обясни, че тука може да пият от сутринта, защото все някъде по света било 17 часа? Този човек в Холандия веднага щеше да бъде уволнен и даден под съд. Та той руши държавата, бъдещето й, той няма място в редиците на политиците, той няма правото да се нарича политик и гражданин, той би бил в нашите очи един упадъчен елемент, а вие сте го сложили да отговаря за учащите. По би му отивало да е съдържател на публичен дом, но като се има в предвид и на какво прилича студентския ви град и каква слава му се носи, може би и да си е на мястото.

А културата, за каква култура вобще говорим. Музея на социалистическото изкуство, това ли наричате култура? Къде са ви световно известните писатели, художници и музиканти? Може би имате един двама, но аз говоря за влиянието което вашата култура оказва върху останалата част от Европа, къде е то? Какво влияние оказва вашата култура и нейните представители вътре в самата държава? Кой я подкрепя вашата култура? Как? „Стъклен дом“ ли наричате култура, или турнетата на Пайнер, а може би обирдижийските есемес реалити шоута, които въртите по телевизиите? Как държавата способства на гражданите, на младежта да осъзнае, че има алтернатива на чалготеките, сапунките и реалити форматите. Как ? Като се среща с Лепа Брена? Едва ли?

- Но все пак, не може да отречете, че българите сме носители на една древна култура, че и ние сме дали нещо на света?
- Всъщност мога. Да напоследък дори в Брюксел, вашите политици се напънаха и като нямаше с какво да се похвалят, докараха златни съкровища отпреди хиляди години, опитвайки се да ни омаят като в приказките на Шехерезада. Всъщност тези съкровища, доколкото разбрах са тракийски и нямат нищо общо с българите като етнос, а и не мога да разбера с какво точно и как би трябвало да ми се издигнете в очите, чрез изложба на златни пособия правени преди хиляди години от някой когото не познавате, но сте имали късмета да се заселите там където е живял, а не да речем с нещо направено от българи наши съвременници.

- Ами първият компютър създаден от Джон Атанасов и него ли ще отречете и колко други открития има правени от българи?

- Само че има една подробност, те са правени в чужбина, България, българската държава не е създала условия тези откиртия да бъдат реализирани на нейна почва, именно поради особенностите на българският характер и мислене които по-горе посочих.

- Ами азбуката, Българската азбука?

- И вие почнахте като македонците. Българската азбука ,надали щеше да я има, ако не беше Гърция с нейните книжовни школи. Ще ви кажа честно, вие сте толкова българи, колкото и македонците са македонци. Както древните македонци, така и древните българи отдавна са слезли от колелото на историята. Измислени нации, използващи стари наименования, създадени изкуствено по геополитически причини. Без чужда помощ, държавата ви едва ли би просъществувала дълго, вижте само докъде я докарахте за последните двайсет години – липса на държавност, никаква перспектива, бедност, обезлюдяване, демографска криза. Това за двайсет години самостоятелно независимо управление, след още трийсет ще изчезнете, ако не успеете да се активизирате като общество.

- Това ли бъдеще ни очаква според вас?

- Да, поне на този етап не виждам друго развитие на нещата. Докато търпите корупцията и се възползвате от нея за лично облагодетелстване, докато търпите да ви мачкат, манипулират и унищожават чрез крайна бедност, докато се страхувате, вие сте обречени. Европа няма нужда от престъпници, корумпирани подлизурковци, просяци и страхливци. Вие вече сте в Европа, вашата териотрия е част от обединена Европа, на нас ни е необходима тя не вие. Ние можем и без вас, не че го целим, оцеляването ви като нация зависи от вас, но докато живеете така както го правите в момента, вие не сте добре дошли на наша територия, ще изчакаме да се избиете и да изчезнете от само себе си. Трийсет години не са много време."
Дали ще можем наистина да оцелеем като нация? Каква нация сме след като провокираме такива мисли в мислещите държави, към които се стремим?




Гласувай:
10



1. yotovava - Прекалено е крайно, Ани,
18.12.2011 13:53
има много истини, но и твърде хиперболизирани лъжи.

Валя
цитирай
2. plushok - Дали Вале?
18.12.2011 14:17
yotovava написа:
има много истини, но и твърде хиперболизирани лъжи.

Валя


На мен също не ми хареса назидателния тон. Не ми хареса категоричността на изводите. Не ми хареса слагането на цял народ под един знаменател. Не ми хареса и се почувствах леко унизена ..., но фактите са си факти. Независимо дали ни харесват или не.
А действителността на мен хич ... ама хич не ми харесва.
цитирай
3. yotovava - Детето ми е в трети клас, аз бдя доволно много над него, за да следя какво учи.
18.12.2011 14:37
Не мога да кажа, че не му се учи. Напротив. Има още негови приятели, будни, жадни за знания.
И за щастие - забележи - аз мога да съм от полза. Само като стигне до химията и физиката, ще включа тежкия арсенал - майка ми и мъжа ми :)))))))))))))))))))
То крушката винаги си има и опашка.
цитирай
4. yotovava - И още нещо
18.12.2011 18:32
когато политик си позволи изрази от сорта "идиоти", не би ли следвало да бъде санкциониран?
Това е толкова извън политическата етика, че здраве му кажи.
цитирай
5. plushok - Аз го пуснах като инфо, а не че съм съгласна с всичко изложено в него.
18.12.2011 18:41
yotovava написа:
когато политик си позволи изрази от сорта "идиоти", не би ли следвало да бъде санкциониран?
Това е толкова извън политическата етика, че здраве му кажи.

цитирай
6. plushok - Лошо е когато покрай сухото гори и мокрото /ако правилно си спомням поговорката/
18.12.2011 18:42
yotovava написа:
Не мога да кажа, че не му се учи. Напротив. Има още негови приятели, будни, жадни за знания.
И за щастие - забележи - аз мога да съм от полза. Само като стигне до химията и физиката, ще включа тежкия арсенал - майка ми и мъжа ми :)))))))))))))))))))
То крушката винаги си има и опашка.

цитирай
7. ronix - анонимен
18.12.2011 19:17
Цитираните думи на холандския премиер по всяка вероятност са толкова негови, колкото и думите на предишния премиер на Гърция Г. Папандреу за България в същия стил преди време, пак в интервю. Тогава говорителят на Папандреу отрече неговият шеф някога да е казвал цитираните думи.
Не е сериозно да се вярва, че холандският премиер се изразява с думите " идиоти", "ще изчакаме да се избиете и да изчезнете от само себе си" и др. в същия стил.
Просто някой поставя в устата на премиери от ЕС ( гръцкия, холандския) думи, които
всички ние си ги мислим и знаем, че са абсолютна истина.
цитирай
8. plushok - Дали е грешка в превода или мечтата на накой журналист за слава .... пък може дори да е истина .... знаели се какво точно си мислят за нас :))))
18.12.2011 19:38
ronix написа:
Цитираните думи на холандския премиер по всяка вероятност са толкова негови, колкото и думите на предишния премиер на Гърция Г. Папандреу за България в същия стил преди време, пак в интервю. Тогава говорителят на Папандреу отрече неговият шеф някога да е казвал цитираните думи.
Не е сериозно да се вярва, че холандският премиер се изразява с думите " идиоти", "ще изчакаме да се избиете и да изчезнете от само себе си" и др. в същия стил.
Просто някой поставя в устата на премиери от ЕС ( гръцкия, холандския) думи, които
всички ние си ги мислим и знаем, че са абсолютна истина.

цитирай
9. анонимен - Досега знаехме, че само Йотова има ...
18.12.2011 20:07
Досега знаехме ,че само Йотова има претенции да е интелигентна и позитивна .Ето,че сега и детето се появява на хоризонта, ни в клин ни в ръкав упоменато от майка си.
Честито, Йотова и ти си уникална и всички около теб.:)))))))))))))
цитирай
10. анонимен - Къде го намери това?
18.12.2011 20:08
цитирай
11. rustam - Абе, ей, кукувице,
18.12.2011 20:13
това "интервю" се въргаля из нета вече месец. Пускано е къде ли не и произходът му е от ташаклийския сайт "Бъзиклийкс". Това е абсолютен "фейк" и само кукумицини като теб могат да се впечатлят "много" от подобна партенка.
Холандците затова са холандци, защото никога не биха си позлолили да говорят по подобен начин както в този текст, а именно като партиен агитатор.
цитирай
12. анонимен - Тя го е пуснала за да могат да си по...
18.12.2011 20:27
Тя го е пуснала за да могат да си поговорят с Йотова на ,,високо"ниво с което да впечатлят простаците които им се връзват.
цитирай
13. анонимен - http://bnr. bg/sites/horizon...
18.12.2011 20:28
http://bnr.bg/sites/horizont/News/Bulgaria_news/Pages/1812%20oproverj.aspx
цитирай
14. анонимен - Иван Стоянов
18.12.2011 20:33
Ох, тея мутирали руси създания от северна Европа все акъл дават бе, направо ми се повръща от тях, може и да е така, някои неща...ама какво, в Белгия си намирам цигари без бандерол и проситутки, които не се отчитат...да не казвам с какви съм имал работа бизнесмени чиста проба измекярчета, които освен там да лъжа идват и да лъжат и в България...сега да кажа, че всички са такива, не ми позволява интелекта...мога само да му пожелая здраве на този човек и да му кажа, че запада ще се сгромоляса в честността си (от 2008 виждаме за какво става въпрос) и да се надява изтока да се смилят над тях, по една коричка хляб на ден да ви дават гадни мръсни копелета, на китайци краката да лижете! Западните светци- в ада да горите! Да не почвам с историята на тези жалка племена, че още повече ще се изнервя и клетви ще оберат, канибали долни ...
цитирай
15. анонимен - Аз съм анонимен 13. Това си е наше ...
18.12.2011 20:57
Аз съм анонимен 13. Това си е наше българско творение,макар и да съдържа много истини. Много е комплексарско. Все пак си имаме и достойнства и не бива да обобщаваме. Измъченият ни народ не заслужава това унижение. Вижте това-
http://bnr.bg/sites/horizont/News/Bulgaria_news/Pages/1812%20oproverj.aspx
цитирай
16. анонимен - българин
18.12.2011 21:02
А бе метил ,ние ли сме неспособни , бе ,метил!Ние когато сме били уредена държава вие сте били по клоните!
цитирай
17. анонимен - Иван Стоянов
18.12.2011 21:10
Няма какво да ми обяснява не бил го дал, много добре знам мнението им...пък и те са такива долни копелета, че могат да се отрекат и от майка си. Те арабите там ви таковат майката, сам видях, само лошо да го поgлднеш арабина и бой...ВЪобще, лицемерието на днешния свят край няма! Аре, взимайте каквото можете от тук, отровете земята, убийте всички корумпирани твари и се преселвайте на Марс, тъпаци...
цитирай
18. rustam - Когато кукувици
18.12.2011 21:37
като йотова и титулярката на блога проявят върховна глупост като тази да се вържат на това "интервю", не трябва ли да бъдат санкционирани?
цитирай
19. анонимен - А аз ви ги говорих тези неща преди ...
18.12.2011 21:51
А аз ви ги говорих тези неща преди година и вие ме оплюхте, обругахте и баннахте.
Ако и сега , когато ви го казват от вън не си извадите поуките, ЗНАЧИ СТЕ ГЛУПАЦИ!
цитирай
20. анонимен - Това е дело на Тутан, неговият стил ...
18.12.2011 22:26
Това е дело на Тутан, неговият стил е .
Това момче не спря да ме преписва...
цитирай
21. plushok - Re: 12-анонимен - Ами не връзвай, кой те кара?
18.12.2011 23:02
анонимен написа:
Тя го е пуснала за да могат да си поговорят с Йотова на ,,високо"ниво с което да впечатлят простаците които им се връзват.

цитирай
22. plushok - 16: анонимен - Може и да е върно, но са слязли от там доста преди теб
18.12.2011 23:05
анонимен написа:
А бе метил ,ние ли сме неспособни , бе ,метил!Ние когато сме били уредена държава вие сте били по клоните!

цитирай
23. plushok - 18 - rustam
18.12.2011 23:07
rustam написа:
като йотова и титулярката на блога проявят върховна глупост като тази да се вържат на това "интервю", не трябва ли да бъдат санкционирани?


И защо?
цитирай
24. plushok - 19-анонимен: Някои неща трябва да се знаят дори да са провокация.
18.12.2011 23:09
анонимен написа:
А аз ви ги говорих тези неща преди година и вие ме оплюхте, обругахте и баннахте.
Ако и сега , когато ви го казват от вън не си извадите поуките, ЗНАЧИ СТЕ ГЛУПАЦИ!


И ако наистина е провокация се замисли защо е!
цитирай
25. skit - много ще ми хареса един ден холандците да поискат екстрадирането на авторите и разпространителите ...
19.12.2011 02:05
... за насаждане на омраза. Иронията е, че тези истерични "родолюбци" могат да сложат и собствената си мизерна провокация в списъка с примери за жалка комплексарщина.
цитирай
26. анонимен - Това е една толкова измислена статия,
19.12.2011 08:27
сложена в устата на холандския премиер, че просто няма накъде повече.
И ако много неща в нея са верни, то начинът, по който е поднесена, е отблъскващ.
Ако може, спрете с тези грозни статии или ако искате, поне ги слагайте като типично български коментар, та да повярваме в истинността му.
цитирай
27. анонимен - BUSH
19.12.2011 09:21
Чудно! Точно това повтарям и аз в коментари в блог БГ.България не е направила нищо сама от 600 год. насам.Ако не беше Русия да създаде България преди 120 год,нямаше може би вече да ни има!СССр по-късно направи БГ функционираща държава за кратко и това е! САЩ,на които всички се кланят в нещастната ни родина могат да направят отново БГ държава,но явно е,че нямат такива намерения.Сами не сме способни! Това е истинската истина,доказана убедително! И причината е егоизма,злобата,страха и неуправляемата наркомания за келепир! В БГ никога не се мисли кое е правилно,а кое носи аванта веднага! Повръща ми се от този манталитет! Холандецът,ако наистина е дал това интервю в този му вид,е напълно прав!Народ,който може да величае арогантния и безмозъчен шоп от Банкя,не става за нищо!
цитирай
28. plushok - Такава ни е държавата - независимо кой го е казал. Точно ни описва, нищо че е малко грубо.
19.12.2011 09:36
анонимен написа:
Чудно! Точно това повтарям и аз в коментари в блог БГ.България не е направила нищо сама от 600 год. насам.Ако не беше Русия да създаде България преди 120 год,нямаше може би вече да ни има!СССр по-късно направи БГ функционираща държава за кратко и това е! САЩ,на които всички се кланят в нещастната ни родина могат да направят отново БГ държава,но явно е,че нямат такива намерения.Сами не сме способни! Това е истинската истина,доказана убедително! И причината е егоизма,злобата,страха и неуправляемата наркомания за келепир! В БГ никога не се мисли кое е правилно,а кое носи аванта веднага! Повръща ми се от този манталитет! Холандецът,ако наистина е дал това интервю в този му вид,е напълно прав!Народ,който може да величае арогантния и безмозъчен шоп от Банкя,не става за нищо!

цитирай
29. plushok - Какво се хванахте дали са точно думи на холандец или авганистанец - вгледайте се в текста.
19.12.2011 09:40
анонимен написа:
сложена в устата на холандския премиер, че просто няма накъде повече.
И ако много неща в нея са верни, то начинът, по който е поднесена, е отблъскващ.
Ако може, спрете с тези грозни статии или ако искате, поне ги слагайте като типично български коментар, та да повярваме в истинността му.


Дори да не е интервю с него. Дори да е провокация, дори да е нашенски коментар ..... какво се хванахте кой го е казал. Помислете дали изложеното отговаря поне в голям процент на истината или не.
Това е същината. Каква държава сме, а не кой го казва.
Толкова еднопосочни коментари - без вникване.
цитирай
30. plushok - Остави холандците, те са си опекли хляба. Вгледай се в липсата на нашия.
19.12.2011 09:42
skit написа:
... за насаждане на омраза. Иронията е, че тези истерични "родолюбци" могат да сложат и собствената си мизерна провокация в списъка с примери за жалка комплексарщина.

цитирай
31. анонимен - Мисля, колко да мисля върху този матерЯл
19.12.2011 10:05
Много точно ни описва няма що, аз пък не мога заради някакъв индивид да обобщя цялата нация. Явно само такива примери имате пред себе си, е , в моето малко градче и в моето голямо семейство принципите и честността са издиганти в култ, малко ще е да кажа, че ни е начин на живот, въпреки възможностите които сме имали да "откраднеме, възползваме, изцоцаме" ние не го правим...хайде, без да обобщаваме, аз също си спомням за онзи холандец в комисията за Шенген и неговото имотче в БГ. Целият свят е пропит от лицемерие и бездушие, само да погледнем САЩ, Франция, Англия и техните освободителни мисии ти става лошо, е , вашата присъда ще е по-сурова от нашата западняци. Сега като се обърне палачинката ще ви гори под гъза, защото сте безочиливи, а нашата единствена грешка е , че не спазваме заветното правило "Съединението прави силата"...но и този урок ще си научим.
цитирай
32. анонимен - Чудно! Точно това повтарям и аз в ...
19.12.2011 10:11
анонимен написа:
Чудно! Точно това повтарям и аз в коментари в блог БГ.България не е направила нищо сама от 600 год. насам.Ако не беше Русия да създаде България преди 120 год,нямаше може би вече да ни има!СССр по-късно направи БГ функционираща държава за кратко и това е! САЩ,на които всички се кланят в нещастната ни родина могат да направят отново БГ държава,но явно е,че нямат такива намерения.Сами не сме способни! Това е истинската истина,доказана убедително! И причината е егоизма,злобата,страха и неуправляемата наркомания за келепир! В БГ никога не се мисли кое е правилно,а кое носи аванта веднага! Повръща ми се от този манталитет! Холандецът,ако наистина е дал това интервю в този му вид,е напълно прав!Народ,който може да величае арогантния и безмозъчен шоп от Банкя,не става за нищо!


България не е създадена от Русия. Виж, България създаде Русия - даде й религия и азбука. Това са двете необхдодими неща за да се превърне варварско племе в държава. Преди 120 години, Русия ЗАВЛАДЯ България. Прочети си Сан Стефанския договор отново и забележи, как в него пише, за едно безкрайно 'присъствие' на руски войски за сметка на България. Да не споменаваме факта, че Русия е била твърдо против Съединението.
Единственото което е искала тогава Русия са Проливите !
цитирай
33. анонимен - Фейк.
19.12.2011 10:26
Поредното фалшиво интервю насаждащо нихилизъм у хората.
цитирай
34. cicero7 - Това е едно "интервю" ...
19.12.2011 10:31
Това е едно "интервю" рожба на много комплексиран болен мозък! Това не е някакво конструктивна критика, а опит на един неудачник да оправдае собстения си провал в живота. Навсякъде по света има корупция и престъпност - Холандия не е изключение, но това са си техни проблеми. Нашите си проблеми трябва да си решим ние, а това няма да стане със самосъжаление, мрънкане и вечното търсене на някой друг да поеме вината за нашия провал! По-бавното ни икономическо развитие /при положение, че можем много повече/ например не е толкова в резултат на политиците, колкото на обикновенния българин, който така и не разбра повече от 20 години, че вече трябва да поеме сам отговорността за собственото и това на семейството му съществуване. Най-лесно е да кажеш /напишеш/, нищо няма да стане, тоест няма смисъл да се опитам да направя нещо - така може да расъждава само един посредствен човек!
цитирай
35. plushok - Моля
19.12.2011 10:40
Моля, излезте от клишето на "интервю", "холандец", "капитализъм", "СССР или Русия" Абстрахирайте се от това кой го е казал, дали наистина го е казал, защо го е казал, а само това - има ли истина или не.
И ако не можете да вникнете в същината, а коментирате само периферията - ще ви помоля: ИЗОБЩО НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ!
цитирай
36. kyureto - Не мога да повярвам...
19.12.2011 11:32
Потресен съм! И не толкова от казаното в интервюто, колкото от коментарите в форума. Не мога да повярвам, че има хора, които не виждат очевидната и безпо- щадна истина за живота и съдбата ни.Такава дисекция на болното ни общество
има оздравителен характер само когато е предназначена за "нормални" хора...
Уви! Няма надежда сънародници!
цитирай
37. анонимен - Проф.Сиктиридис-Марк Рюте
19.12.2011 12:15
"Историята ви сочи, че вие винаги сте се деляли, независимо , че сте сложили на парламента си девиза „Съединението прави силата“. На фона на случващото се в тази сграда и в държавата ви вобще този девиз стои гротескно.
Вие българите се обединявате само когато има перспектива за келепир."
....................................................................................................................
Проф.Сиктиридис:


Какви българи господин Марк Рюте?
Траки,Траки!
Най знатната и древна раса на Балканите.
Нищо,че сега ни оприличават на кенеф!
цитирай
38. анонимен - Интервюто е фалшиво.
19.12.2011 12:37
Хора, това е от сайта бъзилийкс, в който се публикуват бъзици. Проверявайте си източниците преди да спретнете интелектуална дискусия за някой пълен абсурд
цитирай
39. анонимен - komentar
19.12.2011 14:00
Tova sa gluposti na tarkaleta.
цитирай
40. анонимен - Чудно! Точно това повтарям и аз в ...
19.12.2011 15:49
анонимен написа:
анонимен написа:
Чудно! Точно това повтарям и аз в коментари в блог БГ.България не е направила нищо сама от 600 год. насам.Ако не беше Русия да създаде България преди 120 год,нямаше може би вече да ни има!СССр по-късно направи БГ функционираща държава за кратко и това е! САЩ,на които всички се кланят в нещастната ни родина могат да направят отново БГ държава,но явно е,че нямат такива намерения.Сами не сме способни! Това е истинската истина,доказана убедително! И причината е егоизма,злобата,страха и неуправляемата наркомания за келепир! В БГ никога не се мисли кое е правилно,а кое носи аванта веднага! Повръща ми се от този манталитет! Холандецът,ако наистина е дал това интервю в този му вид,е напълно прав!Народ,който може да величае арогантния и безмозъчен шоп от Банкя,не става за нищо!


България не е създадена от Русия. Виж, България създаде Русия - даде й религия и азбука. Това са двете необхдодими неща за да се превърне варварско племе в държава. Преди 120 години, Русия ЗАВЛАДЯ България. Прочети си Сан Стефанския договор отново и забележи, как в него пише, за едно безкрайно 'присъствие' на руски войски за сметка на България. Да не споменаваме факта, че Русия е била твърдо против Съединението.
Единственото което е искала тогава Русия са Проливите !

Русия създаде България преди 120 год.200 000 руски войници оставиха костите си.На теб това явно не ти се хареса,защото си живуркаше добре под ятагана на султана,както си си живееш добре и сега с безкрайното(този път истинско)"присъствие" на една друга,"демократична "сила.Неблагодарен си и напълно заслужаваш затриването на България,което е в пълен ход!Русия обаче ще остане,защото там има елит,какъвто на България и липсва от 600 год.насам!Дали го е казал холандеца или някой друг,казал е самата истина...А аз предпочитам да си стоя в Дубай...
цитирай
41. анонимен - Проф.Сиктиридис
19.12.2011 16:39
Проф.Сиктиридис
цитирам:
" Но все пак, не може да отречете, че българите сме носители на една древна култура, че и ние сме дали нещо на света?
- Всъщност мога. Да напоследък дори в Брюксел, вашите политици се напънаха и като нямаше с какво да се похвалят, докараха златни съкровища отпреди хиляди години, опитвайки се да ни омаят като в приказките на Шехерезада. Всъщност тези съкровища, доколкото разбрах са тракийски и нямат нищо общо с българите като етнос, а и не мога да разбера с какво точно и как би трябвало да ми се издигнете в очите, чрез изложба на златни пособия правени преди хиляди години от някой когото не познавате, но сте имали късмета да се заселите там където е живял, а не да речем с нещо направено от българи наши съвременници.

- Ами първият компютър създаден от Джон Атанасов и него ли ще отречете и колко други открития има правени от българи?

- Само че има една подробност, те са правени в чужбина, България, българската държава не е създала условия тези откиртия да бъдат реализирани на нейна pocva, именно поради особенностите на българският характер и мислене които по-горе посочих.

- Ами азбуката, Българската азбука?

- И вие почнахте като македонците. Българската азбука ,надали щеше да я има, ако не беше Гърция с нейните книжовни школи. Ще ви кажа честно, вие сте толкова българи, колкото и македонците са македонци. Както древните македонци, така и древните българи отдавна са слезли от колелото на историята. Измислени нации, използващи стари наименования, създадени изкуствено по геополитически причини. Без чужда помощ, държавата ви едва ли би просъществувала дълго, вижте само докъде я докарахте за последните двайсет години – липса на държавност, никаква перспектива, бедност, обезлюдяване, демографска криза. Това за двайсет години самостоятелно независимо управление, след още трийсет ще изчезнете, ако не успеете да се активизирате като общество."


цитирай
42. анонимен - БЪЛГАРКА
19.12.2011 19:30
ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА!!!!!!!!!
цитирай
43. анонимен - Бай Дичо
19.12.2011 20:19
Прав е човекът!Нима външни хора трябва да ни кажат истината?Колкото и да е болезнено-това е истината!Ние загиваме заради политиците ни!В този преходен период ни трябваше и трябва-здрава ръка,строги закони,контрол и наказуемост!!!
цитирай
44. анонимен - Направо се удивлявам, когато видя ...
19.12.2011 23:37
Направо се удивлявам, когато видя хора, приемащи подобни интервюта за истински.
Вие давате ли си сметка, че ако един човек се изразява по този начин, не би стигнал по-високо от събирач на членски внос в партията си?
Няма дори теоретична възможност европейски политик от такъв ранг да каже, напише и дори помисли нещо такова. Повтарям, дори не може да си го помисли!
цитирай
45. plushok - Точно!!!
20.12.2011 09:05
анонимен написа:
Прав е човекът!Нима външни хора трябва да ни кажат истината?Колкото и да е болезнено-това е истината!Ние загиваме заради политиците ни!В този преходен период ни трябваше и трябва-здрава ръка,строги закони,контрол и наказуемост!!!


Благодаря!
цитирай
46. plushok - Re: 44-анонимен - хайде пак .... интервюто може да не е истина, цитираният човек може да не го е казал. Чети същината моля!
20.12.2011 09:08
анонимен написа:
Направо се удивлявам, когато видя хора, приемащи подобни интервюта за истински.
Вие давате ли си сметка, че ако един човек се изразява по този начин, не би стигнал по-високо от събирач на членски внос в партията си?
Няма дори теоретична възможност европейски политик от такъв ранг да каже, напише и дори помисли нещо такова. Повтарям, дори не може да си го помисли!

цитирай
47. анонимен - BUSH
20.12.2011 09:44
анонимен написа:
Направо се удивлявам, когато видя хора, приемащи подобни интервюта за истински.
Вие давате ли си сметка, че ако един човек се изразява по този начин, не би стигнал по-високо от събирач на членски внос в партията си?
Няма дори теоретична възможност европейски политик от такъв ранг да каже, напише и дори помисли нещо такова. Повтарям, дори не може да си го помисли!

Почти невероятно е европейски политик да даде такова интервю.Затова и такива мнения не излизат на бял свят.Западните никога няма да се изложат на опасността да бъдат ударени от бумеранг.Затова те рядко казват истината.Ако имаше подобни изказвания те щяха да бъдат в полза на зашеметена България.Не ми се вярва да има политик на Запад,който да мисли положително за тоталната разруха в БГ.Те обаче хвалят Цецо и Боко за "реформите"!За разумния човек такова поведение означава само едно--катастрофата в БГ ги радва!Истината е,че те я предизвикват!Същото чуваме и за "демократичен" Ирак,който американците напускат,унищожили диктатурата на Садам.Истината е,че оставят самия пъкъл в Ирак!...Хвалебствия се сипеха към Русия по времето на Елцин,когато системно се разрушаваха устоите на руската държава.Когато Путин създаде отново Русия,те плюят колкото им стигат силите...Така че дали го е казал холандеца или не(най-вероятно не),не е важно,важното е да се види истината в казаното!Само тогава ще има някакъв шанс за спасение....Ако питате мен обаче такъв шанс с това повсеместно овче мислене и поведение НЯМА! България си отива!!!
цитирай
48. анонимен - Нещо намирисва
20.12.2011 10:28
В това интервю има ужасно много истина и съм напълно съгласен с казаното. Има обаче нещо което леко ме притеснява. Стила в който е написано и използваните думи според мен не са 1:1 с това което е казал въпросния политик. Тези думи и изрази и като цяло силно язвителния тон много ми напомнят за нещо родно, сякаш не западен политик го е казал, а българин. Човек на който му е дошло до гуша и които е силно разочарован от цялата действителност. Може и да е имало такова интервю, но за мен е пресъздадено твърде преекспонирано и са сложени думи в устата на този човек, които той никога не е изричал. Иначе съм абсолютно съгласен с всичко казано.
цитирай
49. анонимен - Малко ме съмнява това интервю...
20.12.2011 10:40
Много меко ще е да се каже,че езика и формулировките,които се използват в интервюто са не подходящи за дипломат.Да определено се казват много истини,но и определено една част е силно преувеличена и на моменти откровено не вярна.Според мен думите които са използвани в интервюто са много по-подходящи за българин разочарован от страната си до степен такава,че вече я мрази силно.За огромно съжаление ние наистина нямаме общество което да бъде регулатор на всичко това което става у нас и може би от тук идва и бедата ни като народ.
цитирай
50. анонимен - Дали интрвюто е истинско или не, не е ...
20.12.2011 12:07
Дали интрвюто е истинско или не, не е толкова важно, по-важното е, че в него истината е повече от неистината, а от това боли. Така ще бъде докато ние обикновените хора не намерим в себе си сили да се освобдим от нас самите и след това от целия мутренски елит-разбирай и политически. Иначе сме обречени.
цитирай
51. анонимен - Чудно!. . . . България не е създадена ...
20.12.2011 12:23
анонимен написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
Чудно! ....


България не е създадена от Русия. Виж, България създаде Русия - даде й религия и азбука. Това са двете необхдодими неща за да се превърне варварско племе в държава. Преди 120 години, Русия ЗАВЛАДЯ България. Прочети си Сан Стефанския договор отново и забележи, как в него пише, за едно безкрайно 'присъствие' на руски войски за сметка на България. Да не споменаваме факта, че Русия е била твърдо против Съединението.
Единственото което е искала тогава Русия са Проливите !

Русия създаде България преди 120 год.200 000 руски войници оставиха костите си.На теб това явно не ти се хареса,защото си живуркаше добре под ятагана на султана,както си си живееш добре и сега с безкрайното(този път истинско)"присъствие" на една друга,"демократична "сила.Неблагодарен си и напълно заслужаваш затриването на България,което е в пълен ход!Русия обаче ще остане,защото там има елит,какъвто на България и липсва от 600 год.насам!Дали го е казал холандеца или някой друг,казал е самата истина...А аз предпочитам да си стоя в Дубай...

България е надживяла Византийската империя, надживяла е Османската империя, ще надживее и Империята на злото - Русия.
Руските войници са умирали за имперските амбиции на императорчето им към проливите. Няма причина да съм благодарен за замяната на турски ятаган с руски ботуш.
цитирай
52. plushok - Re: 50- анонимен. Точно това исках да се види и да се прецени дали обстановката у нас е такава, каквато се пише в ... това ...
20.12.2011 13:30
анонимен написа:
Дали интрвюто е истинско или не, не е толкова важно, по-важното е, че в него истината е повече от неистината, а от това боли. Така ще бъде докато ние обикновените хора не намерим в себе си сили да се освобдим от нас самите и след това от целия мутренски елит-разбирай и политически. Иначе сме обречени.

цитирай
53. анонимен - Дали интрвюто е истинско или не, не е ...
20.12.2011 14:32
plushok написа:
анонимен написа:
Дали интрвюто е истинско или не, не е толкова важно, по-важното е, че в него истината е повече от неистината, а от това боли. Така ще бъде докато ние обикновените хора не намерим в себе си сили да се освобдим от нас самите и след това от целия мутренски елит-разбирай и политически. Иначе сме обречени.


Всъщност, няма нищо вярно в това по горе. Всяко нещо извадено от контекста, може да звучи по колкото си искаш различни начина.
цитирай
54. анонимен - Измислени нации, използващи стари ...
20.12.2011 14:35
Измислени нации, използващи стари наименования, създадени изкуствено по геополитически причини.
+++++
:)) Ако си направите труда да проучите историята на Холандия, ще разберете защо се смея :)))
цитирай
55. анонимен - се е отдала на алкохол, наркотици и ...
20.12.2011 14:38
се е отдала на алкохол, наркотици и разврат, като това се стимулира и от управниците. Та наскоро и вашият министър на образованието покани чуждестранните студенти да учат в България, като им обясни, че тука може да пият от сутринта, защото все някъде по света било 17 часа?
+++
За разлика от България, в Холандия мога да се друсам седмици наред без проблем, без значение колко е часа.
цитирай
56. анонимен - По би му отивало да е съдържател на ...
20.12.2011 14:44
По би му отивало да е съдържател на публичен дом, но като се има в предвид и на какво прилича студентския ви град и каква слава му се носи, може би и да си е на мястото.
++++
Сещам се за един квартал в Амстердам и започвам да се чудя - шизофренията, част от манталитета на холандците ли е или да ?


Как държавата способства на гражданите, на младежта да осъзнае, че има алтернатива на чалготеките, сапунките и реалити форматите.
+++
Вероятно знаете, че 'Биг Брадър' е холандски културен принос.
цитирай
57. анонимен - Оттговорът и преди и сега е един и ...
20.12.2011 14:51
Оттговорът и преди и сега е един и същ. Вашата държава е пропита от корупция, съдебната ви система не работи, престъпниците се чувстват комфортно и безнаказано, живеят на свобода и дори парадират с престъпния си статус.
++++
Моментално се сещам за сицилианската мафия и за Марсилия. Сещам се и за Сименс - германска фирма, която я съдят по цял свят за милиарди долари подкупи.
Наскоро прочетох и за 20 000 деца жертва на секснасилие от холандски попове.
Освен това, в Холандия няма търговия с наркотици,търговия с бели робини,с кървави диаманти,контрабанда през най-голямото пристанище в Европа.
цитирай
58. анонимен - BUSH
20.12.2011 15:44
анонимен написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
Чудно! ....


България не е създадена от Русия. Виж, България създаде Русия - даде й религия и азбука. Това са двете необхдодими неща за да се превърне варварско племе в държава. Преди 120 години, Русия ЗАВЛАДЯ България. Прочети си Сан Стефанския договор отново и забележи, как в него пише, за едно безкрайно 'присъствие' на руски войски за сметка на България. Да не споменаваме факта, че Русия е била твърдо против Съединението.
Единственото което е искала тогава Русия са Проливите !

Русия създаде България преди 120 год.200 000 руски войници оставиха костите си.На теб това явно не ти се хареса,защото си живуркаше добре под ятагана на султана,както си си живееш добре и сега с безкрайното(този път истинско)"присъствие" на една друга,"демократична "сила.Неблагодарен си и напълно заслужаваш затриването на България,което е в пълен ход!Русия обаче ще остане,защото там има елит,какъвто на България и липсва от 600 год.насам!Дали го е казал холандеца или някой друг,казал е самата истина...А аз предпочитам да си стоя в Дубай...

България е надживяла Византийската империя, надживяла е Османската империя, ще надживее и Империята на злото - Русия.
Руските войници са умирали за имперските амбиции на императорчето им към проливите. Няма причина да съм благодарен за замяната на турски ятаган с руски ботуш.

Империята на злото не е Русия,а една друга позната на всички държава.Турският ятаган не е заменян с руски ботуш,а с австро-унгарски картоиграчи.Руският ботуш идва по-късно.Преди него е имало германски.Сега е американски.През цялото това време България е била едно нищо.Такава е и сега!Наследниците на Отоманската империя са сега много силна и влиятелна държава.Същото важи и за наследниците на Византия-Гърция и Русия.България съществува все още по милостта на Запада и поради факта,че Русия още не се е отказала от бившия си съюзник.В БГ има хиляди" българи-юнаци",но тя е една територия!
цитирай
59. анонимен - до 58 Няма друга страна в света, ...
20.12.2011 16:24
до 58
Няма друга страна в света, която да е избила десетки милиони от собствените си граждани в мирно време. Русия = Империя на Злото.
България съществува и ще съществува дълго след разпадането на Русия.
цитирай
60. анонимен - Холандци в действие
20.12.2011 17:48
Водещи на холандско телевизионно шоу размениха парчета месо от собствените си тела. Те ги изядоха в ефира на предаването Proefkonijnen ("Опитни свинчета").

Преди шоуто Денис Сторм и Валерио Зено се подложили на малка операция. Хирурзи отрязали от първия месо от седалището, а от Зено - парче от корема. След това месото било изпечено преди да го консумират.

Водещите не смятат, че действията им са незаконни, тъй като доброволно са се съгласили на канибалската постъпка.

Адвокат консултант посочва обаче, че те могат да си имат неприятности със закона, тъй като в Холандия е забранено да се оперират части от тялото без необходимост.
цитирай
61. анонимен - На дедо дедовия
20.12.2011 18:18
Да, може би нещата са точно такива. Но те са такива защото ни ги наложихте така. То не бяха, ликвидации, закривания и всичко под натиск от ЕС и САЩ. Докато не ни е**хте мамата не ни оставихте и още продължавате. А кой донесе корупцията в БГ? Не бяха ли вашите бизнесмени с поткупите за печелене на държавни поръчки за арми, полиция и за всичко което се сетиш. Та БГ няма собствена банкова система и индустрия всичко е ваше. Твоите бизнесмени ни дават малки заплати, че са тези който подкупват всичко живо за по голяма печалба. И нали вашите банки ликвидираха хората с лихви от по 16, че и до 20% и нагоре. А колкото до историята, педал нещастен ако не бяхме ние сега ти щеше да се казваш Хасан и едва ли щеше да си грамотен за да пишеш по медиите. И къде бяхте вие когато БГ воюваще за християнството с Татарите, после с Турците. А не бяха ли вашите "рицари" които вместо да ни помагат ни нападаха наравно с мюсюлманите. Нали вие насъсквахте унгарци и сърби срещу нас докато ние се опитвахме да спрем татари и турци. Долна измет сте вие западняците, а миниатюрната Холандия ще потъне в морето преди България да изчезне. До тогава обаче в БГ може да се влиза с визи и за вас да няма място. Мрете във водите на океана, не ми е жал за вас ...
цитирай
62. plushok - Даааа, няма по-лоши от холандците .....
20.12.2011 19:34
Ние сме велика нация съсипана от други ....
Къде сме били ние тогава докогато са ни съсипвали?.....
Нашата история е несравнима с тяхната история, че то дори можем да кажем, че те нямат такава :))))
Техните банки, техните реалити шоу, техните бизнесмени, техните лихви .... абе на нас българите все някой друг ни е виновен. Никога ние не сме виновни.
А защо тогава търпим всичкото това?
Дали изнесеното горе е вярно?
Виновни са тези, които са написали материала, виновни са холандци, руснаци, французи, САЩ. Дори австралийските аборигени са виновни за живота в България.
Но ние българите - не, ние никога не сме виновни!

Хайде не ставайте смешни с тези коментари. Други са виновни - не вие :))))))))
цитирай
63. анонимен - Проф.Сиктиридис -62. plushok - Даааа, няма по-лоши от холандците .....
20.12.2011 20:34
"Хайде не ставайте смешни с тези коментари. Други са виновни - не вие :))))))))"
........................................................................................................................

Проф.Сиктиридис
Ммм... Дааа!

За всичко са виновни само гърците!
За това сме на този хал!
Ако имате съмнения,питайте тракедонистите
и техния главатар гуру-то сапортъка!

цитирай
64. анонимен - Проф.Сиктиридис-"Други са виновни - не вие :))))))))"
20.12.2011 21:11
Проф.Сиктиридис

То не случайно са казали умните ора:
Обединението прави силата.
Или второто,което е по актуално в случая:
Прост народ,слаба държава.

цитирай
65. анонимен - BUSH
20.12.2011 21:31
анонимен написа:
до 58
Няма друга страна в света, която да е избила десетки милиони от собствените си граждани в мирно време. Русия = Империя на Злото.
България съществува и ще съществува дълго след разпадането на Русия.
-------------Караш ме да се повтарям.България съществува по милост.Ние нямаме армия,полицията е почти без функция,не можем да произвеждаме почти нищо,дори домати внасяме.Земеделието ,горите,институциите--нищо не функционира.И най-важното--няма нито един българин на висок пост,които да направи каквото и да е без да го съгласува със Запада.А както ти казах Западът е много доволен от постигнатите си успехи в БГ.Никой не знае какво още са ни намислили.България е на колене,тя живее от подаяния.Ако утре решат,могат да раздадат българската територия на съседите.Кой може да спре това?Боко Тиквата или българи-юнаци?Или може би спароток?За да разбереш какво наистина е България иди където и да е с българския си паспорт.България не е уважавана нито на изток нито на Запад.Македония,Албания и Босна---това е България!Затова само тези жалки формирования говорят за славното си минало--македонци,илири или пък траки....Ние можем да станем нещо,само ако първо осъзнаем колко дълбоко сме пропаднали--т.е.да видим истината.Оттам нататък трябва да почнем да се катерим,ако ни стиска,защото трябва да се катерим много дори за да стигнем до положението в което все пак сме били.Това практически е невъзможно без водачи от ранга на Исус Христос или Чингиз Хан.Да си срещал подобни в България?
цитирай
66. анонимен - Спартакос Тракидис-65. анонимен - BUSH
20.12.2011 22:07
"България е на колене,тя живее от подаяния."
"Кой може да спре това?Боко Тиквата или българи-юнаци?Или може би спароток?"
...................................................................................................................
Спартакос Тракидис
Вулгари! Юнаци! Маладци!
Покъртителна трогваща картина е, как някои хора на възраст с над 50 години се превърнаха от пламмени и възторжени строители на светлото комунистическо бъдеще в тракедонисти! Преди разучаваха марксизма ленинизма и основите на комунизма в клубовете на OF.Каква голяма илюзия,всичко се срина.Ограбиха ви идеалите.Сега на дърти години,гладни като църковни мишки се хващате като удавници за сламка Озлобени и обезверени сте лесна плячка на всеки шарлатан. Трогателна гледка,как хора на възраст повтарят, като олигофрени всяка мантра произнесена от гуруто и сричкуват в хор у кръжока по тракедонизъм
цитирай
67. анонимен - Ние сме велика нация съсипана от ...
21.12.2011 08:06
plushok написа:
Ние сме велика нация съсипана от други ....
Къде сме били ние тогава докогато са ни съсипвали?.....
Нашата история е несравнима с тяхната история, че то дори можем да кажем, че те нямат такава :))))
Техните банки, техните реалити шоу, техните бизнесмени, техните лихви .... абе на нас българите все някой друг ни е виновен. Никога ние не сме виновни.
А защо тогава търпим всичкото това?
Дали изнесеното горе е вярно?
Виновни са тези, които са написали материала, виновни са холандци, руснаци, французи, САЩ. Дори австралийските аборигени са виновни за живота в България.
Но ние българите - не, ние никога не сме виновни!

Хайде не ставайте смешни с тези коментари. Други са виновни - не вие :))))))))

Съвсем друга е идеята. Знаеш приказката за сламката и гредата. Всичко което се случва България, се случва и в Холандия. Както и в целия ЕС. Мафията не е българско изобретение. Корупцията не е бг изобретение. Холандците от височината на голяма купчина гов*на да ни критикуват нас, дето сме на по малка купчина гов*на е .. нагло.
цитирай
68. анонимен - до 58 Няма друга страна в света, ...
21.12.2011 08:09
анонимен написа:
анонимен написа:
до 58
Няма друга страна в света, която да е избила десетки милиони от собствените си граждани в мирно време. Русия = Империя на Злото.
България съществува и ще съществува дълго след разпадането на Русия.
-------------Караш ме да се повтарям.България съществува по милост.Ние нямаме армия,полицията е почти без функция,не можем да произвеждаме почти нищо,дори домати внасяме.Земеделието ,горите,институциите--нищо не функционира.И най-важното--няма нито един българин на висок пост,които да направи каквото и да е без да го съгласува със Запада.А както ти казах Западът е много доволен от постигнатите си успехи в БГ.Никой не знае какво още са ни намислили.България е на колене,тя живее от подаяния.Ако утре решат,могат да раздадат българската територия на съседите.Кой може да спре това?Боко Тиквата или българи-юнаци?Или може би спароток?За да разбереш какво наистина е България иди където и да е с българския си паспорт.България не е уважавана нито на изток нито на Запад.Македония,Албания и Босна---това е България!Затова само тези жалки формирования говорят за славното си минало--македонци,илири или пък траки....Ние можем да станем нещо,само ако първо осъзнаем колко дълбоко сме пропаднали--т.е.да видим истината.Оттам нататък трябва да почнем да се катерим,ако ни стиска,защото трябва да се катерим много дори за да стигнем до положението в което все пак сме били.Това практически е невъзможно без водачи от ранга на Исус Христос или Чингиз Хан.Да си срещал подобни в България?

Това твоето са празни приказки в стил 'да громим световния империализъм'. Армия имаме, точно толкова колкото ни трябва. Земеделието функционира и много добре. Всяка година, от 2 години насам, обработваемите площи се увеличават с около 20%. Предпочитам нещата да се съгласуват с ЕС а не с варварски държави като Русия. Всичко останало което си написал са едни брътвежи.
цитирай
69. анонимен - Ще повторя. Ние, българите, сме ...
21.12.2011 08:12
Ще повторя. Ние, българите, сме едни нормални средностатистически европейци. По нищо не се различаваме от всеки друг на запад от България, освен с едни комуноидни другари, дето трябваше да ги изметем от сцената още преди 20 години.
цитирай
70. анонимен - BUSH
21.12.2011 08:32
анонимен написа:
"България е на колене,тя живее от подаяния."
"Кой може да спре това?Боко Тиквата или българи-юнаци?Или може би спароток?"
...................................................................................................................
Спартакос Тракидис
Вулгари! Юнаци! Маладци!
Покъртителна трогваща картина е, как някои хора на възраст с над 50 години се превърнаха от пламмени и възторжени строители на светлото комунистическо бъдеще в тракедонисти! Преди разучаваха марксизма ленинизма и основите на комунизма в клубовете на OF.Каква голяма илюзия,всичко се срина.Ограбиха ви идеалите.Сега на дърти години,гладни като църковни мишки се хващате като удавници за сламка Озлобени и обезверени сте лесна плячка на всеки шарлатан. Трогателна гледка,как хора на възраст повтарят, като олигофрени всяка мантра произнесена от гуруто и сричкуват в хор у кръжока по тракедонизъм
---------------Принципът е един и същ.Преди,ако не ги приемаха в партията,правеха на ОФ активисти,та дано ги забележат отгоре.Сега се натягат за да получат финансиране от някой фонд на Сорос и подобни за да разбиват България.Тракедонистите са най-вероятно финансирани от зад океана с цел да ни отдалечат от Русия.Ние не сме славяни или прабългари,което все пак ни свързва с Русия,а сме траки,т.е. различни и много по-интелигентни.Тези,които финансират това знаят,че българите НИКОГА!!! няма да се превърнат в траки,но това не е важно.Важното е да ни скарат с Русия,единствената сила,която може да попречи на радикалното затриване на България.По тези причини сме приети и в НАТО и в ЕС.Особено след 89-та ние изобщо не сме за там.Така че спароток се пише патриот,но той активно с дейността си разрушава България.Доброто е,че той все пак няма силата да промени каквото и да е с празноглавите клакьори около него.Най-многото е да заслужи стипендията си...А ти ако си грък,не трябва да създаваш врагове,а да търсиш приятели,защото и Гърция е атакувана от същите,които разбиват и България,и Сърбия!
цитирай
71. анонимен - BUSH
21.12.2011 08:59
Армия има и министър на отбраната има,но организацията,въоръжението и числеността са далече под нивото на Възможните ни противници.Турция с два батальона за 24 часа ще е в Пловдив...Дали ще го наричаш световен империализъм или друго,такава сила съществува--тя унищожава държави и хора-Югославия,Ирак,Афганистан,Либия,Гърция.Знае се кои са наред...Земеделието е далече под нивото от преди 20 год.и по количество и по качество.БГ е известна по света със сиренето си от тебешир и хляба си от трици.А също и с фермерите-мафиоти...Аз предпочитам нещата да се съгласуват с това,което е добро за България,а не с волята на "съюзниците" и "международната общност".Но от натегачи и лакеи,човек не може да се вреди и да му се чуе думата!...По начина по които нещата се управляват в БГ,страната няма бъдеще--или ще се затрие,или ще се маргинализира до степен област! Ти лично напълно заслужаваш това!
цитирай
72. анонимен - До BUSH Сещам се за един приятел на ...
21.12.2011 10:07
До BUSH
Сещам се за един приятел на Русия -- бивша Югославия. Ако продължат с приятелството, скоро ще станат град държава.
Би ли споделил за поне един приятел/съюзник на СССР/Русия, който да е прокопсал за последните 200 години ?
цитирай
73. анонимен - brought tedwitho
21.12.2011 10:13
анонимен написа:
Армия има и министър на отбраната има,но организацията,въоръжението и числеността са далече под нивото на Възможните ни противници.Турция с два батальона за 24 часа ще е в Пловдив...Дали ще го наричаш световен империализъм или друго,такава сила съществува--тя унищожава държави и хора-Югославия,Ирак,Афганистан,Либия,Гърция.Знае се кои са наред...Земеделието е далече под нивото от преди 20 год.и по количество и по качество.БГ е известна по света със сиренето си от тебешир и хляба си от трици.А също и с фермерите-мафиоти...Аз предпочитам нещата да се съгласуват с това,което е добро за България,а не с волята на "съюзниците" и "международната общност".Но от натегачи и лакеи,човек не може да се вреди и да му се чуе думата!...По начина по които нещата се управляват в БГ,страната няма бъдеще--или ще се затрие,или ще се маргинализира до степен област! Ти лично напълно заслужаваш това!


Ние сме член на НАТО и Турция не ни е враг а съюзник. Земеделието е доста над нивото от преди 20 години. Сиренето ни е доста добре прието навън, както и хляба. Вероятно не знаеш, но България и Румъния почти са превзели италианскиа пазар на хляб. През 1989-90 г, всеки българин средно е произвел 2000$ от БВП. Сега са 6000$. Начина по който се управлява България сега си е доста добър, сравнен с последните 65 г.
цитирай
74. анонимен - Думите може да са верни и много по...
21.12.2011 14:51
Думите може да са верни и много познаващи ни чужденци да си го мислят и говорят, но това не е официално интервю от премиер. Та ако ще да е и от Буркина Фасо.
цитирай
75. анонимен - Проф.Сиктиридис
21.12.2011 20:37
Проф.Сиктиридис
..............................................................................................................
Ха, ха, ха! Смешници! Злобата, зависта и безбожието, ще ви унищожат! Обезверени, безбожни параноици, еретици! Изгубихте компаса и се лутате! Затова, кабинетите на психолози и психиатри, са пълни с такива като вас!
ОПИУМ за ПРОСТОЛЮДИЕТО!
Затова, се навъдиха подобни боцнати шарлатани,шейтани и сапортъци.
цитирай
76. plushok - Това за кого се отнася? Или е просто така .... да запълва пространството .... :)))))
21.12.2011 22:10
анонимен написа:
Проф.Сиктиридис
..............................................................................................................
Ха, ха, ха! Смешници! Злобата, зависта и безбожието, ще ви унищожат! Обезверени, безбожни параноици, еретици! Изгубихте компаса и се лутате! Затова, кабинетите на психолози и психиатри, са пълни с такива като вас!
ОПИУМ за ПРОСТОЛЮДИЕТО!
Затова, се навъдиха подобни боцнати шарлатани,шейтани и сапортъци.

цитирай
77. анонимен - 999
22.12.2011 06:33
Независимо от авторството, повечето констатации са верни. Причините, обаче, са доста по-дълбоко, встрани и бих казал, "паралелно" на немощните опити да бъдат установени. Затова, независимо, че сме в поза партер и че непосредствената перспектива вещае унищожение, България ще пребъде. Била е хилядолетия преди Холандия, ще бъде и след нея.
цитирай
78. plushok - Ха, дано!
22.12.2011 09:15
анонимен написа:
Независимо от авторството, повечето констатации са верни. Причините, обаче, са доста по-дълбоко, встрани и бих казал, "паралелно" на немощните опити да бъдат установени. Затова, независимо, че сме в поза партер и че непосредствената перспектива вещае унищожение, България ще пребъде. Била е хилядолетия преди Холандия, ще бъде и след нея.


Дано е така. Дано и по-бързо се измъкнем от дупката. Дано народът ни има шанс за по-добър живот!
Поздрав!
цитирай
79. анонимен - Ако това не е писано от българин, ...
22.12.2011 10:07
Ако това не е писано от българин, както е модерно напоследък да се пише уж от името на гръцкия премиер , уж от топ оня , аз съм съгласен с всяка дума на този човек , това е един перфектен поглед върху ситуацията и за мен е защитил на 100 процента позицията на страната си.
цитирай
80. анонимен - Армия има и министър на отбраната ...
22.12.2011 10:48
анонимен написа:
анонимен написа:
Армия има и министър на отбраната има,но организацията,въоръжението и числеността са далече под нивото на Възможните ни противници.Турция с два батальона за 24 часа ще е в Пловдив...Дали ще го наричаш световен империализъм или друго,такава сила съществува--тя унищожава държави и хора-Югославия,Ирак,Афганистан,Либия,Гърция.Знае се кои са наред...Земеделието е далече под нивото от преди 20 год.и по количество и по качество.БГ е известна по света със сиренето си от тебешир и хляба си от трици.А също и с фермерите-мафиоти...Аз предпочитам нещата да се съгласуват с това,което е добро за България,а не с волята на "съюзниците" и "международната общност".Но от натегачи и лакеи,човек не може да се вреди и да му се чуе думата!...По начина по които нещата се управляват в БГ,страната няма бъдеще--или ще се затрие,или ще се маргинализира до степен област! Ти лично напълно заслужаваш това!


Ние сме член на НАТО и Турция не ни е враг а съюзник. Земеделието е доста над нивото от преди 20 години. Сиренето ни е доста добре прието навън, както и хляба. Вероятно не знаеш, но България и Румъния почти са превзели италианскиа пазар на хляб. През 1989-90 г, всеки българин средно е произвел 2000$ от БВП. Сега са 6000$. Начина по който се управлява България сега си е доста добър, сравнен с последните 65 г.
---Ние изобщо не сме пълноправен член на НАТО.Истинските натовци имат поне самолети.Ние нямаме оръжие,скоето да можем да се защитим.Всичко годно е напълно унищожено.Оставили са ни гаубиците.Член на НАТО изобщо не означава сигурност.Гърция и Турция бяха на няколко пъти на ръба на войната.Спря ги само страха от взаимно унищожение.БГ изобщо не е проблем за никой от съседите.Ако бъде нападната,то това ще бъде съгласувано със САЩ,така че САЩ изобщо няма да се намеси...Сиренето за което говориш е гръцко.Българското вино на Запад е от Чили,Нова Зеландия и Австралия.Киселото мляко е гръцко и турско.Произведено в БГ можеш да купиш извън страната,само
цитирай
81. анонимен - BUSH до 80
22.12.2011 11:05
ако е прозведено от чужда компания на българска територия.Качествено жито може да се изнася за Италия,но най-вероятно на далавера,без никаква печалба за държавата,а за угояване на мутрите.Междувременно тези същите продават за българския пазар жито за фураж.Затова само с мая за хляб е много трудно да си направиш хляб в БГ...Не може БГ да е добра държава,когато мнозинството живее на ръба на оцеляването и не може да си позволи дори да се отоплява.Какъв напредък е това,когато преди 20 год всичко това заедно със здравеопазване и образование беше даденост.Да начинът по който се управлява България е много добър за 3% от населението,но и това няма да го има когато БГ рухне съвсем.Ти много ми приличаш на гербаджия,но не забравяй--след като ГЕРБ окончателно спре руските проекти,отрови Добруджа,окончателно затрие здравеопазване и образование ще бъдат изритани.Западът ще си избере други за други задачи.Недей да смяташ,че като си заклещил далаверата ще е до живот.
цитирай
82. анонимен - BUSH до 72
22.12.2011 11:24
анонимен написа:
До BUSH
Сещам се за един приятел на Русия -- бивша Югославия. Ако продължат с приятелството, скоро ще станат град държава.
Би ли споделил за поне един приятел/съюзник на СССР/Русия, който да е прокопсал за последните 200 години ?
---Изтока беше сринат от много по-силния Запад.Единствените,които се опъват са руснаците.Много ясно е,че настоящите и потенциални приятели на Русия ще бъдат газени за да мога един ден да сгазят Русия.Затов основно БГ ще бъде държана на ръба на оцеляването.Трудно е да бъдеш благороден и доблестен и да пазиш приятелството с Русия,когато това е неизгодно.Но всичко останало е предателство.Предали сме водачите на априлското възтание,Хитлер,СССР и с това сме известни.Затова никой по света не бръсне България за слива...Югославия беше използвана срещу СССР дълги години,както ни използват нас сега.Когато им стана неудобна,я унищожиха! Една от причините Русия да не ги защити.Разбира се основната беше,че нямаха достатъчно сили.Сърбите осъзнаха много ясно какво е да бъдеш приятел с Русия.Малко късно.Затова посрещат руснаците в Косово както ние сме ги посрещали 1878-ма.Същото ще преживеем и ние може би скоро.Ще се обернем към Русия,както сме го правили с упование цели 500 години!...Повечето българи живеят като в кочина,радват се ,че им дават да плюскат и не знаят,че са за кланицата! Приятни занимания!
цитирай
83. анонимен - BUSH Съжалявам, че трябва да го ...
22.12.2011 11:40
BUSH
Съжалявам, че трябва да го кажа, но ти си един тотален идиот.
цитирай
84. анонимен - BUSH
22.12.2011 12:38
анонимен написа:
BUSH
Съжалявам, че трябва да го кажа, но ти си един тотален идиот.
-------------

Ще те разочаровам--не съм! Много съм умен.Имам силата да предвиждам накъде вървят нещата.Действителността рано или късно го потвърждава.
цитирай
85. анонимен - Проф.Сиктиридис
23.12.2011 12:17
Проф.Сиктиридис
Българите са способни на чудеса, при условие че са сплотени. България е малка страна и за да преуспее, трябва целия народ да е сплотен,с ясно национално самосъзнание,като един юмрук.
Такива изроди (псевдопатриоти),които днес се опитват да делят народа на велики древни траки,назадничави славяни и прости прабългари свирят по чужда цигулка и са опасност за целокупността на България.
цитирай
86. анонимен - BUSH
23.12.2011 14:38
анонимен написа:
Проф.Сиктиридис
Българите са способни на чудеса, при условие че са сплотени. България е малка страна и за да преуспее, трябва целия народ да е сплотен,с ясно национално самосъзнание,като един юмрук.
Такива изроди (псевдопатриоти),които днес се опитват да делят народа на велики древни траки,назадничави славяни и прости прабългари свирят по чужда цигулка и са опасност за целокупността на България. ................Абсолютно правилно!Българите трябва да се обединят въз основа на това,че сме българи и живеем в България,а не за това,че сме траки, славяни,седесета,бесепета или гербери.Трябва да търсим положителното в другите народи и да създаваме приятелства,а не врагове.Приятелствата се проверяват на практика,а не на думи."Доброжелателите" трябва категорично да се пращат обратно в техните страни да дават съвети на собствените си управници.За най-голямо престъпление трябва да се смята слугуването на чужди сили в техен интерес срещу интересите на България.Истината е обаче,че почти няма българин,който да не се съгласи срещу достатъчно пари да направи каквото и да е срещу България.С помощта на много такива българи,България беше съсипана без пушка да пукне.За Сърбия трябваше хиляди тонове уран от небето.Та тези хора,вместо да бъдат заклеймени,са обект на завист!Защо не дадоха мангизите на мен,ами на тези хитреци или идиоти или там каквото падне на езика! Заради този манталитет основно,BG няма бъдеще! Merry Christmas and a Happy New Year!

цитирай
87. iliada - Нека Коледната звезда радостно ...
24.12.2011 21:09
Нека Коледната звезда
радостно гори
нека път по-добър освети.....
Нека бъдем по добри
не само в такива дни!
Щастлива вечер и
радостни новогодишни дни......
цитирай
88. plushok - Нека бъде!
24.12.2011 23:09
iliada написа:
Нека Коледната звезда
радостно гори
нека път по-добър освети.....
Нека бъдем по добри
не само в такива дни!
Щастлива вечер и
радостни новогодишни дни......


Весела Коледа и на теб с много усмивки!
цитирай
89. анонимен - Проф.Сиктиридис
25.12.2011 11:22
Честита Коледа на целокупния
братски български народ!
цитирай
90. анонимен - Отн.: 'BG населението е неспособно'
22.06.2012 21:46
Абсолютно. На пръсти се броят страните в света, където неправителствена организация може да се регистрира успешно като 'НАЦИОНАЛЕН ИНСТИТУТ
... по мултисензорна психотроника и фено-мено-психо-терор'
цитирай
91. анонимен - интернет магазин детской одежды бренд
17.10.2012 02:27
Как дела?У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://r-csc.ru/user/treliorororse/>юбка баска купить </a> пижамы мужские <a href=http://r3o.ru/user/Dymnspeence/>индийские штаны купить </a> обувь <a href=http://paslife.ru/index.php?subaction=userinfo&user=gormgolve>купить летние платья интернет магазин </a> кофты с капюшоном ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-oral.blog.hr/>Kamagra london </a> - Kamagra orders : Cheap Kamagra Generic viagra Buy online pharmacy : <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly vancouver </a> - suppliers usa Kamagra Oral Jelly 100mg
цитирай
92. анонимен - интернет магазин женской одежды платья
17.10.2012 11:22
Привет Всем!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://ig-radio.ru/user/aronnabouniot/>платья seam </a> молодежные платья <a href=http://legal-lifes.com/user/GaftFlagilt/>глория джинс распродажа </a> купить стильную одежду <a href=http://www.download-jet.com/user/ArorsMorifene/>бижутерия москва </a> короткие платья ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Kamagra stockholm leverans </a> - lowest price Kamagra Online from Canada : where to Buy Kamagra paypal online : <a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>Kamagra no </a> - Kamagra Oral Jelly is it dangerous Kamagra Oral Jelly Europe Generic medicines Kamagra viagra
цитирай
93. анонимен - туфли распродажа
17.10.2012 20:32
Привет!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://xn--h1aehce.xn--p1ai/memberlist.php?mode=viewprofile&u=9457>распродажа купальников интернет магазин </a> блузка <a href=http://obsheaga.com/user/biochebet/>купить женский костюм большого размера </a> фатиновые платья <a href=http://svelagolez.narod2.ru/>интернет магазин одежда китай украина </a> свитер женский ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>Kamagra prescription help </a> - ajanta pharma limited Kamagra : Kamagra UK scam : <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>Cheap sale Kamagra tablets </a> - kgr 100 Kamagra
цитирай
94. анонимен - бижутерия кольца фото
18.10.2012 04:22
Здраствуйте!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://on.ch.ua/user/harialmocaisa/>рубашка вышиванка купить </a> кардиганы женские <a href=http://www.autopuzo.ru/user/Alawayhew/>купить платье для девочки </a> рюкзак черный купить <a href=http://detransle.narod2.ru/>модная одежда через интернет </a> зимние мужские куртки ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>next day delivery Kamagra no prescrption </a> - Cheap prescription Kamagra : UK classifieds Cheap Generic viagra Kamagra : <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Kamagra mannen vrouwen </a> - shop Oral Kamagra 100mg
цитирай
95. анонимен - платье за минут
19.10.2012 03:06
Уважаемые господа!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://goldenbody.tomsk.ru/user/coftbleartoob/>декор платья </a> свитера женские вязание <a href=http://alfaromeo.cars.lg.ua/user/AssoreHoush/>купить оптом нижнее белье </a> распродажа одежды скидки <a href=http://dejavu.ua/>магазин одежды онлайн украина </a> платье вечернее недорого купить ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>Internet suppliers Kamagra </a> - Kamagra Oral Jelly 100mg Generic viagra online : blue jays Kamagra : <a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/>Buy next day Kamagra with mastercard </a> - ajanta pharma Kamagra st
цитирай
96. анонимен - магазин спортивной одежды интернет магазин распродажа
19.10.2012 12:04
Доброго времени суток!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://associatcs.ru/user/feepurtaicura/>модный приговор одежда </a> картинки одежды <a href=http://zfvz.com/user/prigmarmeprot/>купить ремень </a> футболки с длинным рукавом купить <a href=http://dejavu.ua/>шьем сами платья </a> жилетка женская ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-oral.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly 100mg Europe </a> - lowest price on Kamagra Cheap c.o.d. : Buy Kamagra UK online available at many pharmacies : <a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>Kamagra Generica </a> - Order Generic Kamagra India best price
цитирай
97. анонимен - платья из ситца
19.10.2012 21:15
Доброго времени суток!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://xxmusic.ru/user/intismsertave/>где купить хорошую недорогую обувь </a> джинсы галифе женские <a href=http://ciniv.com/user/Daubreaccesia/>платья в николаеве </a> модная одежда для парней <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>купить обувь от производителя </a> купить женскую куртку ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>Kamagra tablets in usa </a> - Online consultation Kamagra overnight no script : html Kamagra html : <a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>Cheap Kamagra jellies </a> - tablets Online Kamagra Jelly
цитирай
98. анонимен - молодёжная недорогая одежда интернет магазин
20.10.2012 02:56
Привет!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://www.series-planet.com/user/inereeIcorn/>купить платье в чернигове </a> river island одежда <a href=http://mmm2011nk.com/user/Zeneexory/>сарафаны 2012 </a> купить костюм приталенный <a href=http://dejavu.ua/>интернет магазины одежды российских производителей </a> интернет магазин брендовой одежды ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>Kamagra suppliers online UK only </a> - overnight purchase Kamagra US overnighted c.o.d. : super Kamagra online sildenafil citrate : <a href=http://kamagra-online.blog.hr/>imported Kamagra gel </a> - c.o.d. saturday Kamagra Generic
цитирай
99. анонимен - купить летнюю одежду
20.10.2012 17:04
Привет!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://www.zubnoitehnik.ru/user/Snomielesmesk/>купить сумку birkin </a> сарафаны <a href=http://videochat.by/index.php?subaction=userinfo&user=Boogsbowseect>вязанные кофты </a> вязаный свитер купить <a href=http://dejavu.ua/>сколько стоит платье </a> купить джинсы ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>is Buying Kamagra Online legal </a> - compare viagra with Kamagra : Kamagra suppliers : <a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Oral Jelly 100mg order Kamagra tablets </a> - Kamagra wysylka
цитирай
100. анонимен - купить джинсы с высокой посадкой
21.10.2012 01:54
Уважаемые господа!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://foto-biysk.ru/user/gaumbnoum/>быстро платье </a> интернет каталог одежды <a href=http://aslegalse.narod2.ru/>детская одежда шалуны интернет магазин </a> купить детскую обувь недорого <a href=http://www.porno-online.net.ua/user/begreenal/>одежда онлайн украина </a> одежда для мальчиков ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>patrick adler Kamagra Generic viagra </a> - Kamagra Oral Jelly review magazine : Kamagra Oral Jelly suppliers Online stockholm hotell : <a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>Use Kamagra </a> - Kamagra tablets real estate
цитирай
101. анонимен - платья для дружек фото
22.10.2012 12:25
Как дела?Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://ofthefield.com/forum/member.php?action=profile&uid=45915>купить женское белье оптом </a> интернет магазин спортивной одежды новосибирск <a href=http://video-prikol.su/user/SheeksMooms/>купить рюкзак кожаный женский </a> платье белое ляпис <a href=http://samsungonenote.ru/user/PapseisypeZes/>купить мужское белье </a> купальники фото ... Всем пока рад был сообщить...
-====-
<a href=http://info-kamagra.com/>Kamagra Oral Jelly 100mg without prescription Cheap Generic viagra </a> - Kamagra Oral Jelly australia online pharmacy :.Oral Jelly canada Cheapest Kamagra .:<a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>Kamagra UK budget </a> - Cheap Generic Kamagra zengara
цитирай
102. анонимен - купить платье для бальных танцев
29.10.2012 19:26
Доброго времени суток!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://poligon.electro-radio.ru/user/fleeneard/>атб распродажа </a> полупальто женское <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#одежда-интернет-магазин-50-размер»>одежда интернет магазин 50 размер</a> платье трансформер <a href=http://svfootball.org/user/IdeadyWah/>купить в интернете обувь </a> купить платье летнее ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
Discount for Christmas 5-12% <a href=http://online-kamagra.blog.hr/#Kamagra-jells»>Kamagra jells</a> - Kamagra 100mg UK ajanta pharma : US pharmacies Kamagra : Discount for Christmas re 7% <a href=http://kamagra-now.blog.hr/#Buy-Kamagra-medication-online»>Buy Kamagra medication online</a> - Buy prescription Kamagra online fast delivery
цитирай
103. анонимен - купить одежду брендовую недорого
30.10.2012 12:09
Как дела?Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://libgost.ru/user/Nevyethex/>интернет магазины одежды казахстанские </a> купить босоножки <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#интернет-магазин-турецкой-одежды»>интернет магазин турецкой одежды</a> молодежная одежда больших размеров <a href=http://balka-hts.ru/user/Amaspnipuneme/>купить женскую обувь в интернете </a> модные рубашки мужские ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>Buying Online Kamagra Online fast delivery </a> - delivery online overnight Kamagra order overnight shipping : working of Kamagra Jelly : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>Cheap Kamagra Online UK Oral Jelly </a> - Kamagra Oral australia royal Jelly
цитирай
104. анонимен - вечернее платье купить интернет магазин
30.10.2012 17:23
Привет Всем!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://progressatc.ru/user/Aburappoitott/>бонприкс каталог одежды 2012 </a> носки <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#купить-майку-дешево»>купить майку дешево</a> купить дорожную сумку на колесиках <a href=http://byfly-music.ru/user/LageUtitape/>галстук купить </a> известные бренды одежды ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/#supplier-of-Kamagra»>supplier of Kamagra</a> : Buy Kamagra UK : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-paypal-online.blog.hr/#Kamagra-shop-preisvergleich»>Kamagra shop preisvergleich</a>
цитирай
105. анонимен - интернет магазин женской верхней одежды
02.11.2012 23:15
Привет Всем!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://bc8.ru/user/Coxystoot/>интернет магазины женской одежды </a> пальто женское <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>распродажа обуви экко </a> бижутерия таобао <a href=http://wonder-info.com/user/NeksSilsSet/>бижутерия крючком </a> сумки женские интернет магазин ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>kwick Kamagra </a> - Kamagra Oral Jelly free : www Kamagra de : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Sexual Performance With Generic Kamagra </a> - Order Buy Kamagra overnight shipping
цитирай
106. анонимен - интернет магазин яркой одежды
04.11.2012 15:32
Доброго времени суток!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://eajenshina.ru/user/berTieniden/>интернет магазин одежды в курске </a> джинсы <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>бижутерия интернет магазин дешево </a> купить одежду дешево <a href=http://files-tube.org/user/Tunkinsurne/>chicco интернет магазин одежда </a> интернет магазин одежды пиджаки ... Удачи Всем!
-====-
Discount for Christmas - <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>Kamagra direct 4 u </a> - Kamagra UK online Oral Jelly :.leveren Kamagra viagra .: Discount for Christmas 7 5 % == <a href=http://info-kamagra.com/>Kamagra tablets in India </a> - kamagra pil
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: plushok
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 467116
Постинги: 82
Коментари: 603
Гласове: 1198
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930