Постинг
24.05.2011 10:10 -
Хранителен режим: д-р Бари Сиърс
Броенето на калории за повечето хора е трудоемка работа. За мен - също.
За това след дълго проучване се спрях на "Зоната" на д-р Бари Сиърс. Има издадени книги на български, има и книги на наши диетолози, пример д-р Папазова и др. - т.е. има достатъчно информация на български език и човек лесно може да се снабди с тях дори в електронен вариант.
В Зоната няма броене на калории. Сиърс разделя приема на храна на блокове. Като във всяко хранене присъстват В, М и В. При три основни хранения той въвежда и две до три междиннни хапвания. За нетрениращи хора /в случая жени/ са достатъчни 9-11 блока.
Аз приемам 9 блока на ден. 11 блока са ми вече много. В последната си книга, която още не е преведена на български, той приема 11 блока за основа.
Това е много храна и никой, спрял се на този хранителен режим, няма да се оплаче, че гладува.
Но балансираното хранене, приема на достатъчно от всичко необходимо за организма без да се прекалява води до постепенно регулиране на теглото.
Сиърс разглежда храната като лекарство. Така както не бихте си изпили антибиотика на веднъж. Лекарят ви го предписва на определи във времето и количеството приеми, така и Сиърс разделя храната на времеви и количествени приеми в съответствие на теглото, възрастта, дневната ви активност и др. показатели.
Защо аз се спрях точно на този режим след години лутане по диети и други хранителни режими?
Страдам от главоболие от дете. Винаги силно или по-леко ме е боляла главата. Бях го приела като даденост. След 5-6 дена дори не в центъра на Зоната, още не бях толкова напред с материала, а в орбита около нея и щок .... мен не ме болеше главата.
Направих си експеримент: излязох от Зоната и О, Ужас - главата започна жестоко да ме боли. При следващото хранене бях отново в Зоната - главоболието изчезна.
Дори сега, когато ме заболи глава, веднага се замислям какво последно съм хапнала. И ако съм надвишила, примерно В бързо хапвам малко М за баланс и след минути всичко е ОК!
Друг ефект от Зоната се оказа кръвната ми захар. Бяха ми открили начален стадий на диабет със съотвентните лекарства. След половин година хранене по Зоната и кръвният ми профил показа норми на млад човек.
Това са два от плюсовете, които са забелязани при всички, които са на този режим. Ако се разровите по форумите - ще се убедите.
Това не е реклама. Споделям опита си.
А сега да попитам тези, които обръщат внимание на приема си на храна: Вие какъв режим спазвате? Споделете Вашият опит. Дайте Вашите съвети.
Нека спрем да се храним с боклуци: дюнери от сергии със съмнителни хигиенни норми, трасмазнини и чипсове, сладкиши съдържащи аспартам и широко рекламирани дъвки, пак с убийствено вредния аспартам, газираните напитки /а знаете ли как се приготвят и бутилират? Ако знаехте - никога нямаше да вкусите и капчица от тях/.
Чакам Вашите мнения, Вашите съвети, коменари и несъгласия.
За това след дълго проучване се спрях на "Зоната" на д-р Бари Сиърс. Има издадени книги на български, има и книги на наши диетолози, пример д-р Папазова и др. - т.е. има достатъчно информация на български език и човек лесно може да се снабди с тях дори в електронен вариант.
В Зоната няма броене на калории. Сиърс разделя приема на храна на блокове. Като във всяко хранене присъстват В, М и В. При три основни хранения той въвежда и две до три междиннни хапвания. За нетрениращи хора /в случая жени/ са достатъчни 9-11 блока.
Аз приемам 9 блока на ден. 11 блока са ми вече много. В последната си книга, която още не е преведена на български, той приема 11 блока за основа.
Това е много храна и никой, спрял се на този хранителен режим, няма да се оплаче, че гладува.
Но балансираното хранене, приема на достатъчно от всичко необходимо за организма без да се прекалява води до постепенно регулиране на теглото.
Сиърс разглежда храната като лекарство. Така както не бихте си изпили антибиотика на веднъж. Лекарят ви го предписва на определи във времето и количеството приеми, така и Сиърс разделя храната на времеви и количествени приеми в съответствие на теглото, възрастта, дневната ви активност и др. показатели.
Защо аз се спрях точно на този режим след години лутане по диети и други хранителни режими?
Страдам от главоболие от дете. Винаги силно или по-леко ме е боляла главата. Бях го приела като даденост. След 5-6 дена дори не в центъра на Зоната, още не бях толкова напред с материала, а в орбита около нея и щок .... мен не ме болеше главата.
Направих си експеримент: излязох от Зоната и О, Ужас - главата започна жестоко да ме боли. При следващото хранене бях отново в Зоната - главоболието изчезна.
Дори сега, когато ме заболи глава, веднага се замислям какво последно съм хапнала. И ако съм надвишила, примерно В бързо хапвам малко М за баланс и след минути всичко е ОК!
Друг ефект от Зоната се оказа кръвната ми захар. Бяха ми открили начален стадий на диабет със съотвентните лекарства. След половин година хранене по Зоната и кръвният ми профил показа норми на млад човек.
Това са два от плюсовете, които са забелязани при всички, които са на този режим. Ако се разровите по форумите - ще се убедите.
Това не е реклама. Споделям опита си.
А сега да попитам тези, които обръщат внимание на приема си на храна: Вие какъв режим спазвате? Споделете Вашият опит. Дайте Вашите съвети.
Нека спрем да се храним с боклуци: дюнери от сергии със съмнителни хигиенни норми, трасмазнини и чипсове, сладкиши съдържащи аспартам и широко рекламирани дъвки, пак с убийствено вредния аспартам, газираните напитки /а знаете ли как се приготвят и бутилират? Ако знаехте - никога нямаше да вкусите и капчица от тях/.
Чакам Вашите мнения, Вашите съвети, коменари и несъгласия.
Как се приготвят газираните напитки ?
цитирайПо Дискавъри често има филмчета за производствените процеси на различни продукти: от керемиди до шоколад.
В едно от тези предавания показваха как се почистват огромните цистерни, в които се приготвят и съхраняват "вкусните" напитки преди бутилирането.
След изпразването на дъното му лежаха трупчетата на няколко диви плъха.
От кога ли се разлагат в този огромен казан и на колко време се почиства и подобни боклуци се махат? Замисляли ли сте се?
цитирайВ едно от тези предавания показваха как се почистват огромните цистерни, в които се приготвят и съхраняват "вкусните" напитки преди бутилирането.
След изпразването на дъното му лежаха трупчетата на няколко диви плъха.
От кога ли се разлагат в този огромен казан и на колко време се почиства и подобни боклуци се махат? Замисляли ли сте се?
Край на газираните напитки.Зарекох се...Еееее...отвреме на време ще " съгреша " с някоя и друга ...бира.
Поздрави.
цитирайПоздрави.
Че кой казва да не пием разхладителни безалкохолни напитки?
Не и аз.
Пия си, но си ги приготвям у дома.
Студен плодов чай с истински лимон вместо разтворимите ароматизатори със захар по магазините, домашна лимонада, домашен сок от плодове или домати.
Винаги има начин ако човек го реши.
Виж за бирата ... не знам как да си я приготвя домашно. :)))
цитирайНе и аз.
Пия си, но си ги приготвям у дома.
Студен плодов чай с истински лимон вместо разтворимите ароматизатори със захар по магазините, домашна лимонада, домашен сок от плодове или домати.
Винаги има начин ако човек го реши.
Виж за бирата ... не знам как да си я приготвя домашно. :)))
5.
анонимен -
А пък бирата.....
16.09.2012 00:47
16.09.2012 00:47
Maliiii,ако знаеш пък бирата как я правят,ама....Първо отлежава ечемика и водата в едни големи резервоари,който никога не мият,отгоре са отворени,а плъховете просто се надбягват по пътеките,ама като ти казвам плъх,сещай сеза малки котета по около 500-700 грама,отделно циганите дето ги облужват казаните никога не ходят до тоалетната...а бе....отврат,хубавото е,4е накрая бирената те4ност се вари и обработва за чистота.
цитирайТърсене
Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. djani
8. metaloobrabotka
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. djani
8. metaloobrabotka
9. iw69
10. rosiela