Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Домашни любимци Хранителни режими Отслабване Археология
Автор: plushok Категория: Лайфстайл
Прочетен: 467113 Постинги: 82 Коментари: 603
Постинги в блога от 09.08.2011 г.
Това е copy/paste материал, но е достатъчно интересен и поучителен, за да го представя на вниманието ви.

За диети и диетиране мога да изпиша един тон бумаги. Казвам го от личен опит, защото съм пробвала какви ли не режими. На пазара се появиха всевъзможни заглавия по темата, хиляди сайтове бълват непрекъснато нови и нови начини на хранене. Хората продължават да се амбицират (в което няма нищо лошо), защото всеки следващ е с нещо „по-добър" от предходния и най-вече е „БЕЗ ГЛАД". Ама без никакъв глад! Честно казано, не знам коя е тази диета, от която с похапване се слабее, но ако някой е чувал, ще му бъда благодарна ако ми сподели.

Диети - врагове...

Истината обаче е една и тя е в главите ни. Диетата на Дюкан, на ПеткАн, ИцАн или МецАн ... не вАжат, ако в главите ни не се е избистрило едно нещо. И то е, че трябва да се обичаме - себе си, телата си, същността си. А когато се заобичаме, но истински и от сърце, вече няма да имаме нужда от каквато и да било диета.

Много е важно да се освободим от присъствието в живота си на някои диети-врагове в мисията ни да слабеем. Една от тях е Диетата на МърморАн - дебели сме, никой не ни харесва, а пък така ни мързиии да спортувамееее, и защо, по дяволите, не влизаме в тия дънки?! Еми няма как да влизаме, когато сме се вторачили в себе си и в излишните си килограми и съответно не се харесваме.

Освен Диетата на МърморАн, не е лошо да игнорираме диети от типа на Зърнената - ям това, което зърна, както и от типа на Портокаловата - ям всичко без портокали! Тялото ни има памет и затова сред диетите, които изобщо не се препоръчват, е Диетата на ГладАн. Да гладуваме, да гладуваме - колко да гладуваме! Тялото ни веднага „изважда запасите" и по свой си начин успява да оцелее в условията, на които го подлагаме. Все едно го мразим! Обаче после то ни го връща тъпкано - я с йо-йо ефект, я с някоя и друга язвичка...

Нека не забравяме, че тялото ни е достатъчно умно, за да се съхрани през годините и колкото и да се опитваме да го подлъжем, то много добре усеща помислите ни и реагира точно, когато най-малко очакваме. Например, много често се случва да правим някоя диета за втори път и тя да няма същия резултат като първия път. Ами нормално - ние вече сме свалили най-излишното и сега очевидно тялото казва СТОП! На този стадий толкова! След време пак! Сега ходи и спортувай! Ние обаче продължаваме упорито да диетираме на принципа: „То пък ще ми каже!" (тялото имам предвид).

Обаче една от най-опасните диети-врагове е Диетата ВечерАн и особено практикуването й след 20 ч. Обикновено тази диета е особено интензивна. Най-често хората, които я практикуват или не са се хранили през деня, защото „не са имали време", или са хапнали нещо за залъгване. Тази диета-враг е придружена с активно прилягане пред телевизора, а продължението й е свързано с поливането на храната с някоя и друга бира. След което следва блажен сън, а на сутринта освен, че ставането е кауза пердута, човек е издут като поничка. Безценно!

Диети - приятели...

Изброените диети по-горе могат да бъдат заменени успешно с други, водещи гарантирано до положителен резултат. Горещо препоръчвам Диетата на ПоспалАн. Доказано е научно, че повечето часове сън спомагат за свалянето на килограми. Ако ежедневието на човек е свързано със задължително ранно ставане, то поне би могъл да се опита вечерта да си легне час по-рано, като все пак не е направил тренировка на ВечерАн преди това.

ПоспалАн е много ефективна диета, но пък ДвижАААн, оооо ДвижАн работи безотказно. Движението е пръв другар на процеса на слабеенето - било то разходка, джогинг, плуване, каране на колело, фитнес, секс ... да, нека не забравяме за секса - верен приятел на горенето на калории ... изобщо всичко, което ни допада като активност, свързана със спорта е особено препоръчителна и спада към Диетата на ДвижАн.

Тук е абсолютно задължителна намесата на Диетата на ЗамечтАн. Представяйте си се с фигурата, която мечтаете да постигнете. Игнорирайте всички нездрави мисли, свързани с излишни килограми и т.н. Просто живейте в резултата! Така неусетно ще забележите, че без да искате сте преминали през стадии на отслабването, които - ако се бяхте вторачвали - може би нямаше да постигнете.

Ясно е, че няма да оцелеете твърде много дни само на компилация от диетите на ПоспалАн, ДвижАн и ЗамечтАн. Ще се наложи да вмъкнете тук-таме в менюто си някой плод и зеленчук, крехко месце, варива, да ограничите тестените и сладки изделия и най-вече да пиете мнооооооого течности. Най-добре е вода и чай. Разбира се, хора сме - може от време на време чаша бира или вино, но чаша означава чаша...не означава пет чаши.

Диетата на ГлавАн - най-добрата!

Но нека не бъдем максималисти! В крайна сметка, дори човек да има някое и друго кило в повече - голям праз! Ще го свали с течение на времето, дори и без взиране до умопомрачение в кантара. Ако се храним с кеф, дъвчем бавно, наслаждаваме се на всяка хапка, внасяме повече движение и позитивно мислене относно тялото и съзнанието си в своето ежедневие, и най-вече - обичаме себе си - резултатите няма да закъснеят. Диетата ГлавАн е мое дело и я препоръчвам на де що срещна човек по улицата. Сега реших да я представя в писмен вид. Дано да ви е заинтригувала!


Категория: Лайфстайл
Прочетен: 5783 Коментари: 14 Гласове: 13
Търсене

За този блог
Автор: plushok
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 467113
Постинги: 82
Коментари: 603
Гласове: 1198
Календар
«  Август, 2011  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031