Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Домашни любимци Хранителни режими Отслабване Археология
Автор: plushok Категория: Лайфстайл
Прочетен: 465780 Постинги: 82 Коментари: 603
Постинги в блога от 13.05.2012 г.

Малко хора знаят какво всъщност представлява зеолита. В действителност това е минерал с микропореста структура, чието име идва от гръцките думи: zein - ”завирам“ и lithos - „камък“. Термина зеолит за първи път се въвежда през 18-ти век от Алекс Фредрик Крощедт, шведски минералог, които го е наблюдавал дълго време.

Зеолитите са природни вулканични минерали, които се добиват в онези части на света, където има активни вулкани. Най-често те са разположени на острови или в близост до океана. Защо точно там? Когато вулканите изригнат и разтопената лава и гъстата пепел излязат, те започват да се спускат надолу и много често се вливат в морето. Благодарение на химическата реакция между вулканичната пепел и морската сол, се образуват тези невероятни минерали наречени зеолити.

image

Какво казват лекарите за зеолита:

Д-р Хауърд Пайпер, номиниран за наградата Пулицър, е автор на няколко от най-продаваните книги за воденето на здравословен начин на живот, включително и на "Зеолит, естествения детоксикатор на тежки метали в природата".

Чистата питейна вода е нещо, което ние приемаме до голяма степен за даденост. Невниманието и незаинтересоваността на хората към опазването на чистата питейна вода, води до нейното замърсяване, а освен това се забелязват и промени в околната среда. Заради застаряващите системи, осигуряващи питейна вода са се появили и нови патогени, а правителството изглежда все по-заинтересовано да осигури достъп до световния пазар на бизнеса, вместо да се погрижат за здравето на своите граждани.

Киселинните дъждове корозират медните, оловните и поцинкованите тръби. Има и стотици селскостопански замърсители, които включват пестициди, торове и промишлени отпадъци, пластификатори, разтворители и горивните вещества, които се изхвърлят произволно в природата. Киселинните дъждове, повишават нивата на тежките метали, някои от които са отровни. Всичко това се смесва с питейната вода, която всеки човек консумира. Замърсените киселинни води съдържат по-високи от средните нива на тежки и токсични метали, въглероден оксид, летливи органични съединения (ЛОС), фотохимични оксиданти, както и много други токсини, които представляват сериозна заплаха за здравето.

Според националната оценка на качеството на чешмяната вода, в момента има над 270 замърсители в нея, като 150 от тях нямат гарантиран стандарт за безопасност. От тези 150 нерегламентирани замърсители, открити във водоснабдяването, 60 са свързани с появата на рак при хора, 45 токсина вредят на репродуктивната система, 36 оказват влияние върху развитието и 18 от тях нанасят щети на имунната система.

Има диоксини (вторични продукти от производството на PVC, промишлено добиване и изгаряне) и диоксино подобни съединения в предлаганите хранителни стоки. Диоксините и диоксино подобните съединения се намират навсякъде в околната среда, в почвата, водата и въздуха. Изложени сме на тези неволни замърсители на околната среда, главно чрез консумирането на хранителни стоки, особено от яденето на животински мазнини, месо, млечни продукти и риба.

Зеолитът един уникален, отрицателно зареден минерал, който намира широко приложение в почти всяка област.
Добре е познат още на древните култури, които са го използвали в своята медицина. Неговите уникални качества се изразяват в нормализиране на кръвното, премахване на напрежението, безсънието и потенето. Доказано е, че хората, които използват този минерал нямат проблеми с болести като рак, колит, язва, гастрит, а също и със сърдечно-съдовата и нервната система. Освен в медицината зеолита се използва и в козметиката, тъй като има отлично действие върху кожата, изтривайки следите от умората.

Част от основните му свойства са:

- Привлича, улавя и елиминира токсичните тежки метали като цинк, хром и олово.

- Извлича вредния амоняк от клетките, като обезмирисява тялото – потта и урината.

·         - Премахва млечната киселина от мускулите, подобрявайки тонуса, което го прави подходящ за употреба от спортисти.

·         - Балансира киселинно-алкалните стойности на pH, което е много важно за цялостното укрепване на организма, тъй като голям процент хора имат излишна киселинност в организма, която се дължи на неправилния начин на хранене.

·         -  Улавя и извежда канцерогенните вещества, който се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол (нитрозамините), които са главния виновник за появата на рак на стомаха и панкреаса. Малко хора знаят, но левкемията и рака на мозъка са свързани с обработката на местни продукти.

·         -  Зеолита има пречистващи способности спрямо песъчинки в бъбреците и жлъчката.

·         - Хората с високо кръвно могат спокойно го използват, тъй като намалява кръвното.

·         - Естествените зеолити, които са в прахообразна форма спират развитието на тумори, като въздействат върху протеин-киназата, активизираща гени р21/р53.

·         - Неутрализира потенето, особено когато е предизвикано от нервни проблеми.

·         - След месец употреба организма изхвърля шлаките и токсините, което води до сваляне и на 3-4 килограма.

·         Чрез улавянето на излишъкът от протони (положително заредени йони на водорода) в храносмилателния тракт, зеолита може да помогне, като намали киселинността. Той също така подобрява усвояването на хранителните вещества в храносмилателния тракт, спомага за балансирането на рН на нашия кръвен поток, като намалява риска от системна бактериална инфекция. Чрез буфериране на нивата на pH, зеолита създава по-здравословна околна среда и позволява на тялото ни да намали бактериалните инфекции в кръвта.
Проучванията сочат също така, че зеолита може да има антивирусен ефект като намалява риска от настинки и грипни инфекции.

Ние се нуждаем от наистина добро решение, за да прочистим организма си от канцерогенни токсини, с които влизаме в контакт с всеки ден. Благодарение на вулканичния минерал наречен зеолит, всичко това е напълно възможно. Това, което прави зеолита наистина уникален е факта, че той е отрицателно зареден минерал, със скелетна структура като на пчелна пита.

Благодарение на тази си структура, зеолит работи на клетъчно ниво, за да улавя тежките метали, вредните токсини и алергените. Поради отрицателния си заряд, той действа като магнит, привличайки токсините към себе си, залавяйки ги в клетката, а след това безопасно и естествено ги извлича от тялото ни.


image

Дано съм ви била полезна :)

От : http://zeolitbg.com/





 



 

Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1800 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: plushok
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 465780
Постинги: 82
Коментари: 603
Гласове: 1198
Календар
«  Май, 2012  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031