Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Домашни любимци Хранителни режими Отслабване Археология
Автор: plushok Категория: Лайфстайл
Прочетен: 465726 Постинги: 82 Коментари: 603
Постинги в блога от Ноември, 2011 г.
Малките са били с размер от 10 до 15 сантиметра и на възраст не повече от една година.

image
Гнездо с 15 бебета динозаври беше открито в пясъчната пустош на Монголия. Малките, които не са имали шанса да пораснат, са от вида протоцератопс и са братовчеди на рогатия трицератопс. 
Откритието дава улики на учените да смятат, че тези тревопасни динозаври вероятно са се грижили за своите малки. Протоцератопсите са растителноядни влечуги с размери на овца, с папагалски клюн и „яка" на шията, които са живели преди около 70 милиона години.

image
Малките са били с размер от 10 до 15 сантиметра и на възраст не повече от една година. Вероятно са загинали от местена от вятъра пясъчна дюна, които по тяхно време са достигали до 24 метра, подобно на днешните най-големи дюни в пустинята Сахара, пише "Списание 8".   Фактът, че всички малки са намерени заедно, подсказва, че протоцератопсите са полагали грижи за своите малки.   Изследователите предполагат, че тъй като този вид е сравнително примитивен в своята група, вероятно гнезденото и родителската грижа са били характерни и за другите цератопсиди, включително трицератопсите и торозаврите.   Многобройните открития на фосили, сякаш замразени с пясъците, показва,  че и преди 70 милиона години областта Гоби е била пустиня. Но фактът, че в нея са живели тревопасни животни, променя представата ни за пустинята такава, каквато я познаваме днес. 
Гоби отдавна се е доказала като една от „златните мини" на палеонтологията, като учените са намирали дори двойка динозаври, застинали завинаги в битка, както в момента, в който ги е застигнала внезапната пясъчна буря. Но какви растения са оцелявали в тази среда, за изследователите остава загадка.
От: http://www.novini.bg
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1258 Коментари: 0 Гласове: 5
"Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат въобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на площадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.

И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме прават си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.
  Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.

В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем."  От: Gotino.BG..  


Категория: Лайфстайл
Прочетен: 13500 Коментари: 25 Гласове: 7
Последна промяна: 10.11.2011 11:31
БЪЛГАРИЯ е „ИЗГУБЕНИЯТ СВЯТ на СТАРА ЕВРОПА“.

Две хиляди години преди появата на боговете на Олимп, преди Атина, Спарта и Троя да бъдат построени, преди раждането на Омир, Сократ и Аристотел в земите на днешна България, Румъния и Молдова, около делтата на р. Дунав се е зародила културата на съвременна Европа.
Tова стана ясно миналия месец, когато в сградата на Института за изучаване на историята на древния свят, към Университета на Ню Йорк, бе открита археологическата изложба „Изгубеният свят на стара Европа“.

Той е процъфтявал в Дунавската равнина от 5000 до 3500 г. преди христа.

Освен антични скулптури, тотеми, керамика и предмети от бита, открити в земите около Дунав, изложбата представи част от най-старото златно съкровище в света, намерено във Варненския некропол.

Изложбата е посветена на изгубения свят на стара Европа! 

Чрез тази изложба се прави опит да се запълни една празнота в изучаването на историята на древния свят, където след древна Месопотамия се преминаваше веднага към изучаването на древна Гърция и се пропускаше да се спомене за цивилизацията на стара Европа.

А тя е процъфтявала по земите на река Дунав хилядолетия преди древногръцката цивилизация. 

Досега се смяташе, че в древна Гърция се е зародила европейската цивилизация.

С изложбата, която е представена в Ню Йорк, се прави опит да се докаже нещо ново и доста интересно – че това се е случило на територията на днешна България и Румъния.

Все още не е ясно какви ще бъдат реакциите на специалистите!

Организаторите се надяват, че ще успеят да докажат по научен път твърденията си.

Интересен е фактът, че след като завърши представянето на изложбата в Ню Йорк, тя ще бъде показана отново….. в Атина.

Там организаторите на изложбата възнамеряват да питат гърците: „Къде бяхте, та се забавихте толкова дълго време?“. Няколко хилядолетия!

Цикладската цивилизация, възникнала на Цикладските острови в Егейско море е завършила първия етап от развитието си преди 3000 г.

А по това време на север, край Дунав, вече е съществувала тази древна цивилизация.

Едни от най-интересните предмети в изложбата, това е най-старото златно съкровище в света, намерено в България – във Варненският халколитен некропол. 

За да се подготви нюйоркската изложба, трябвало е да се водят преговори с няколко различни държави.

От българска страна, всички хора, с които организаторите са работили са  оказали безценна помощ.

„Много сме благодарни на служителите от Националния исторически музей в България, на тяхната щедрост и съпричастност към идеята по организирането на изложбата”.

Жената, заела се да докаже на света, че не в земите на антична Гърция е покълнала европейската цивилизация, а на територията на съвременна България, е ШЕЛБИ УАЙТ – член на борда на директорите на музей „Метрополитън“ и на управителния съвет на фондацията „Леон Леви“.

Г-жа УАЙТ се занимава и с изследователска работа. Покойният й съпруг Леон Леви е един от най-успешните инвеститори в историята на Уолстрийт.

Сп. „Форбс“ го описва като „инвестиционен гений“, който е дарил огромна част от богатството си за археологически разкопки и изследвания на древния свят.

След смъртта си през 2003 г. Леви оставил състояние от $ 1 млрд.

Вторник, 22 Февруари 2011

Тази статия, която дължим на Симеон Гаспаров от Чикаго, основателно поставя много въпроси:

Ако са прочели, че „ШЕЛБИ УАЙТ е жената, заела се да докаже на света, че не в земите на антична Гърция е покълнала европейската цивилизация, а на територията на съвременна България, като е организирала изложба с български археологически находки”, как са се почуствали:

- стачкуващите учени от БАН, не се ли срамуват?

- българските средства за масова информация, които бълват предимно долнопробна култура, чалга, клюки и интриги.

- министерство на културата, защо и те са безучастни и мълчат?

- начело на ЮНЕСКО е Ирина Бокова, тя нали се гордееше, че е българка.

- Президентът Първанов-историк, нали се изтъкваше като”баща на нацията”!

Госпожа УАЙТ поставя голям, фундаментален въпрос, от много голямо значение за самочувствието на БЪЛГАРИНА, което векове наред е било потъпквано и мачкано!

Въпросът, който поставя г-жа УАЙТ е от национално зночение, това не се ли разбира от нашите ДЪРЖАВНИЦИ!

Гърция, след като целия свят рзбра че са „хитра и лъжлива нация”, която живее десетилетия наред с парите на старата и глупава Европа, непрекъснато парадира с”ДРЕВНАТА СИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ”, която г-жа УАЙТ оборва.

Гърция печели милиарди от това, че се изтъква като създател на европейската цивилизация.

И тази древна и културна нация нагло лъжеше и хитро крадеше от парите на Европейския съюз – от нашите пари!

Или може би отново се стараем да покажем колко сме добри и”толерантни” към съседите си, а македонците и най-вече гърците ни се подиграват и ни считат втора категория хора!

Няма ли кой да подеме факела, който американката ШЕЛБИ УАЙТ запали.

  От:  http://razuznavane.com/?p=3578
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 3707 Коментари: 13 Гласове: 14
Търсене

За този блог
Автор: plushok
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 465726
Постинги: 82
Коментари: 603
Гласове: 1198
Календар
«  Ноември, 2011  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930